Американският художник Майк Буше провокира сетивата с инсталацията си Любовно гмуркане (диетичен пеликан с пяна)

Кока Кола потече от фонтана пред общината тази сутрин. Новият живот на водната забележителност край кметството се превърна в тотална атракция и за най-малките, и за най-големите. Кафеникавата течност не е оригиналната най-популярната газирана напитка, а е диетична кола, произведена по рецепта на концептуалния американски художник Майк Буше. Той реализира инсталацията си в рамките на Нощ/Пловдив 2017. Припомняме, че фестивалът стартира днес и ще продължи три дни.

Буше ще реализира скулптурата Любовно гмуркане (диетичен пеликан с пяна) [Love Dive (Diet Pelican Froth)]. „Фонтанът с пеликаните” на централния площад „Стефан Стамболов” е изпълнен с диетичната кола на съвременния творец, за да провокира сетивата и да зададе въпроси, важни за обществото. С творбата си авторът третира темите за консуматорското общество, нездравословното хранене и в същото време прекаленото експониране на еко и био начина на живот.

От сутринта Буше е на място и наблюдава реакциите на хората. А те са всевъзможни. Субстанцията във фонтана е ароматизирала цялата Главна на Кока Кола, което примамва хлапетата. Едни се опитваха да отпият от течността с големи сламки, а други напираха директно да се гмурнат в нея.

Проектът е реализиран в рамките на Private Idano, самостоятелна изложба на Майк Буше в галерия Sariev Contemporary.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…