Изложба за 10-годишнината на Фондация „Отворени изкуства” маркира бившия магазин „Снежанка” като място за култура

НОЩ 2017 стартира. Най-големият и посещаван пловдивски фестивал започна от събудения за нов живот бивш магазин Детмаг Снежанка, който в следващите три дни ще посреща стотици посетители  като галерия за съвременно изкуство. В прекроеното като за целта пространство може да бъде разгледана голяма изложба, посветена на 10-ата годишнина на Фондация „Отворени изкуства”, организатор на НОЩта. Как организацията е променяла градската среда и усещането за култура през тези години проследяват повечето артисти, които са били част от фестивала от раждането му до днес. А промяната на самия Детмаг говори достатъчно за онова, което екипът  „Отворени изкуства” направи в последното десетилетие.

Започваме. Очакват ни три незабравими дни с над 120 събития на 75 локации в целия град. Ще бъде най-дългата и най-силна Нощ досега. Щастливи сме, че успяхме да организираме юбилейната си изложба тук, в Детмаг. Маркираме това пространство като място за култура.  Колкото до нас- най-доброто предстои. Няма да е същото, но ще е много интересно, каза двигателят на фестивала Веселина Сариева.

Нощта е различното събитие в културния календар, обърна се към гостите на откриването зам.-министърът на културата Амелия Гешева. А френският посланик Ерик Льобедел заяви категорично, че НОЩта отдавна е изляза не само извън Пловдив, но и извън границите на България.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…