Деца от ОУ „Христо Смирненски“ бяха на училищен обмен в Полша 

Ученици от ОУ „Христо Смирненски“ бяха на училищен обмен в Полша по проект „E-Learning Interactive Open   School “ по програма „Еразъм +“ КД2: Сътрудничество за иновации. Координатор на проекта е Университета в гр. Патра, а партньори са училища от Италия, Полша, Румъния, България, Турция. По време на мобилността беше апробирана образователната платформа E-Learning Interactive Open School, в която учителите публикуват електронни уроци, идеи за  преподаване, които да бъдат в помощ на други учители от цяла Европа, а учениците споделят своите истории за умения, които са придобили в училище и им помагат да се развиват в постоянно променящия се свят.

Децата от Раковски намериха много нови приятели и едновременно с това развиха своите езикови и дигитални компетентности. В културното опознаване на страната беше включено посещение на „Хидрополис“ в град Вроцлав – Европейска столица на културата през 2016. Учениците бяха пленени от замъка в Антонин, където е свирил прочутия композитор Шопен и посетиха прекрасен парк и дворец в Голучов. „Горди сме, че предоставяме на нашите учениците възможност да открият европейските измерения на образованието и да повишат своето самочувствие като граждани на света,“ коментираха от учебното заведение.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…