Деца от ОУ „Христо Смирненски“ бяха на училищен обмен в Полша 

Ученици от ОУ „Христо Смирненски“ бяха на училищен обмен в Полша по проект „E-Learning Interactive Open   School “ по програма „Еразъм +“ КД2: Сътрудничество за иновации. Координатор на проекта е Университета в гр. Патра, а партньори са училища от Италия, Полша, Румъния, България, Турция. По време на мобилността беше апробирана образователната платформа E-Learning Interactive Open School, в която учителите публикуват електронни уроци, идеи за  преподаване, които да бъдат в помощ на други учители от цяла Европа, а учениците споделят своите истории за умения, които са придобили в училище и им помагат да се развиват в постоянно променящия се свят.

Децата от Раковски намериха много нови приятели и едновременно с това развиха своите езикови и дигитални компетентности. В културното опознаване на страната беше включено посещение на „Хидрополис“ в град Вроцлав – Европейска столица на културата през 2016. Учениците бяха пленени от замъка в Антонин, където е свирил прочутия композитор Шопен и посетиха прекрасен парк и дворец в Голучов. „Горди сме, че предоставяме на нашите учениците възможност да открият европейските измерения на образованието и да повишат своето самочувствие като граждани на света,“ коментираха от учебното заведение.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…