Търсене на скрити съкровища, лов на призраци и изпълнение на задачи по трасе с GPS координати, са част от предизвикателствата, които очакват желаещите да се включат в първите от поредицата безплатни градски игри. Те ще се състоят в Тютюневия град, на 11 и 12 ноември и са организирани от Фондация „Пловдив 2019“.

Уикендът под мотото „Тютюневия град. Генезис!“ ще провокира гражданите и гостите на Пловдив да се включат в събитие, което ще ги насочи към нестандартно мислене за Тютюневия град – един от ключовите проекти в програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата“. Подобна инициатива цели пространствата около тютюневите складове да бъдат разпознати като нови места за общуване, забавление и култура. Градските игри предоставят възможност за участие както на индивидуални играчи, така и на семейства, деца и организирани групи. Събирателен пункт за старт на игрите и в двата дни е ул. „Екзарх Йосиф“ в Тютюневия град (до входа на клуб Тотал Спорт). На място доброволци на фондацията ще упътват играчите към техните мисии и задачи.

Игрите стартират в събота от 14:00 часа. Първата е „Да създадем град“, в която малки и големи могат да се впуснат в търсене на скрити съкровища. Играчите с помощта на карта ще търсят скрити съкровища (кодове) по улиците „Екзарх Йосиф“ и „Д-р Г. М. Димитров“. Кодовете ще им дадат възможност да съберат кредити за „закупуване“ на земя и сгради, за да пресъздадат своите идеи за нови къщи, паркове и улици в Тютюневия град. Условията на играта предвиждат и поредици от предизвикателства, които ще променят решенията в движение.

Вечерта от 20:00 часа забавленията продължават за търсачите на призрачни усещания, които ще се впуснат, с радиостанция и слушалки, в издирването на светлини, сенки и страшни мелодии. Участниците могат да ползват и смартфоните, и mp3 плейърите си, които ще бъдат настроени на честотите на играта. Играта е динамична и подходяща за семейства с деца над 12 г., индивидуални играчи или отбори и ще се завърти 5 пъти в 20:00, 20:30, 21:00, 21:30 и 22:00 ч.

Вторият ден на уикенда започва от 11:00 часа с отборната игра „Инкогнито“, в която всеки екип получава от старта на ул. „Екзарх Йосиф“ плик с насоки, задачи и GPS координати. Предизвикателствата на тайните мисии ще отвеждат играчите на всеки 30 минути на следваща локация, където ще получават нови инструкции и задачи. Влизайки в „Инкогнито“, ви очакват разговори с непознати, спонтанни танци на улицата и много снимки. Играта е с продължителност 2 часа и половина.

Модерният начин за осмисляне на градските пространства чрез метода на градските игри ще представят на Среща-дискусия, по покана на фондация „Пловдив 2019“, европейски дизайнери на градски игри от Австрия, Италия, Германия, Полша и Англия. Събитието ще се състои след приключване на игрите на 12.11.2017 г. /неделя/ от 15:00 до 18:00 ч. в Конферентна зала на Народна библиотека „Иван Вазов“ /вход от ул. Иван Вазов/. Работен език на срещата е английски, а който желае може да се регистрира предварително тук.

Уикендът за градски игри „Тютюневия град. Генезис!“ е второто събитие по проекта Тютюневия град, което се осъществява в продължение на партньорството между Пловдив и Матера като Европейски столици на културата, след гостуването на италианския археолог и културен мениджър Емануеле Курти в семинар, посветен на  индустриалната археология.

Участието във всички събитията на „Тютюневия град. Генезис!“ е безплатно!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…