Засаждането на дърво на тротоар изисква минимум 5 м. отстояние от фасадата на сградата, гласи наредбата

От отдел „Екология“ напомнят, че парковете са с приоритет при залесителните кампании

„Във връзка с често засяганата тема в медийното пространство за изсичането на дървета в централна градска част считам за редно да дадем актуална информация за процесите по засаждане и изсичане на растителни видове,“ коментира кметът на район „Централен“  Георги Стаменов. 

Районният кмет и неговият екип еколози са наясно с това, че има зони в гр. Пловдив, като кв. Капана например, където растителността е по-оскъдна, се казва в прессъобщение на районната администрация.

„Все пак е редно да спазваме наредбите на Община Пловдив в тази връзка: нужно е отстояние от поне 5 м. от фасадата на сграда, за да засадим дърво,“ добавя Стаменов и споделя, че за пролетта на 2018 г. има идеи, които ще предложи на обектите в квартала.

В тази връзка от екипа на Под тепето се чувстваме длъжни да припомним, че дърветата за които хората плачат са по-стари от наредбите на Община Пловдив.

Районната администрация е отворена за предложения от гражданите за места, където може да има повече дървесна или храстова растителност. Те могат да бъдат подавани по имейл на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или в писмен вид по пощата. Това е редът за сигнали и за отсичане на дървета, обясни Георги Стаменов.

В края на м. ноември еколозите на района, съвместно с съвместно с ОП „Градини и паркове“, ще проведат залесителна акция по засаждане на над 130 широколистни декоративни дървета, иглолистни видове, липи, чинари, туй и др,става ясно от съобщението. „От отдел „Екология“ на район „Централен“ напомнят, че парковете са с приоритет при залесителните кампании: есенната ще зарадва деца и възрастни в района на парк „Рожен“, парк „Евмолпия“, парка около пощата на бул. „Пещерско шосе“, на Младежкия хълм, парк „Бунарджика“ и др.“

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…