Министерството на културата е отказало да съгласува идеята за великанска сграда върху безценната археология под Трихълмието

Собственикът на „Роза импекс” инж. Димитър Георгиев е получил твърдо „НЕ” на намеренията си да издигне мегаломански билдинг върху безценната археология на Понеделник пазара. Проектът на бизнесмена и почетен гражданин бе рестартиран миналата година, както Под тепето нееднократно алармира. Министерството на културата категорично е отказало да съгласува идеята на почетния консул на Украйна да издигне грандоманска постройка върху имота, купен от банка след необслужен от Община Пловдив кредит . Новината за отказа за съгласуване потвърди днес зам.-министърът на културата Амелия Гешева. Тя допълни, че вече има дело в съда относно решението на ведомството.

Припомняме, че инж. Димитър Георгиев рестартира през лятото на миналата година идеята си да строи върху археологията на Понеделник пазара. Първоначалният проект за хотел на 7 етажа с търговска част е бил изменен, но обемите на застрояването вместо да намаляват, са се увеличили.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…