Обявена е дарителска кампания за набиране на 5000 лева за ремонт на покрива

Скокът на цените за труд и материали, които растат с дни, правят сумата непосилна за НЧ “Родопски напредък-2019 г.“

Неочакваният разгар на пандемията, от една страна, в пъти увеличи населението на малкото, предимно ваканционно село Ситово, а от друга, постави в ступор почти всички институции

НЧ “Родопски напредък-2019 г.“, с. Ситово отправя молба за помощ, чрез дарителска кампания. Тя е обявена за набиране на средства за ремонт на покрива. Нуждата от такава кампания изниква от рязкото увеличаване на цените за труд и материали, които растат с дни, обясняват читалищните дейци.

Състоянието на покрива е толкова лошо, че не позволява реално използване на електрическата система в помещенията, поради опасност от пожар и обезмисля труда и средствата, вложени от доброволци за ремонт на стаите. Въпреки големите усилия и многото, вложени средства и труд за ремонтиране, в настоящата ситуация не сме в състояние сами да съберем и заплатим тази част от ремонта на сградата. Според офертите до края на април, сумата е 5000 лв.”, разказа Нели Маркова-Черкезов, председател на читалищното настоятелство.

Читалището е създадено, като духовен наследник на по-старо такова от 1924 г.,  през лятото 2019 г. Неочакваният разгар на пандемията, от една страна, в пъти увеличи населението на малкото, предимно ваканционно село Ситово, а от друга, постави в ступор почти всички институции.

течащ

През последните две години не са уважени молбите за субсидирани бройки и културното средище на селото е с минимална годишна издръжка, полагаща се на читалищата от МК.

Въпреки това, с труда и средствата на членове и доброволци, настоятелите и общността почти привършиха ремонта на предоставените от община "Родопи" помещения.

За съжаление, не могат да се справят сами с ремонта на покрива. Над част от тези помещения, където се намира и главното ел. табло, е наложително да работи само строително дружество, издаващо гаранция.

“До сега не сме събирали пари и вероятно пропускаме възможни дарители или подходяща разгласа за кампанията”, добавя Нели Маркова.

Даренията могат да бъдат изпращани само по сметката на читалището / ЕИК 205728520 /:

„Общинска банка“ - клон Пловдив, с основание „Ремонт на покрив“.

IBAN BG83 SOMB 9130 1070 3118 01

BIC SOMBBGSF

Читалищното настоятелство благодари за всяка помощ!

На всеки дарител, ще издадем сертификат, уверяват от там.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…