Капана.БГ

Капана.БГ

24 март

Sofia Film Fest Plovdiv Official Party

След повече от седмица впечатляващи киноленти идва време да съберем на едно място всички страстни киномани, меломани и ценители на качествените коктейли, за да отбележим края на любимия фестивал.

Гост зад пулта ще ни бъде вездесъщият шеф готвач от Щастливото Прасе Food & Cocktails / The Happy Pig Food & Cocktails и непоправим меломан Jun Yoshida. Зад бара пък ще посрещнем Ina Singeorzan - посланик на Jameson Irish Whiskey в България.

Той ще представи музикална селекция, подканваща към танци, а тя - уникални коктейлни предложения с Jameson.

Клуб Фарго
21 часа

На чай под звуците на индианска флейта

Дружество на индианската флейта ви кани на чаша чай под магическите звуци на индианските флейти! Ще ни кажат някоя дума за произхода и свиренето на флейтите и ще ни представят няколко напълно спонтанни музикални импровизации.

Мелодиите на индианската флейта ни свързват с душата и могат да лекуват и хармонизират света около нас! Знанието на индианските племена е напълно актуално в нашето време, когато природата е поставена под заплаха!

Чаената къща
13 часа

Събота От Винил

Събота вечер в Groove Music&Art е определена за любимият ни #oldchoоl #progressive #house от плочи, в които са събрани уникални издания за периода 1999-2010 година. Годините, в които Deep Dish, Sasha и John Digweed бяха изгряващи звезди и записваха вече легендарните #GU Global Underground компилации. Ще завъртим топ релийзи за лейбъли като Perfecto, Baroque, Yoshitoshi, BozBoz и т.н.!

Groove Music&Art
21 часа

Northern Impact - Club VOID

Northern Impact е концепция създадена и установена в Трондхайм - фокусирана върху тек-хаус и техно музика. Целта на бранда е да организира ежемесечни партита в различни краища на Скандинавия, както и да създаде връзка между парти общностите на България и Норвегия, като на всеки три месеца презентира артисти от двете страни на разменено гостуване.

Club VOID
23 часа

Artbrunch Studio Papir IV

Studio Papir отново организира artbrunch. Този път, срещата ще бъде предвеликденска, ще ни научат да изрязваме великденски картички от хартия. Ще ни разкажат кои символи са се използвали в миналото като орнаменти за великденски яйца. Ще ни научат на огледална техника за изрязване. Ще ни поговорят и за инструментите и материалите, които да използваме и кои не.

Отсреща
13 часа
Цена за участие: 10 лв.
Местата са ограничени

Какво още се случва в Града под тепетата в почивните дни може да проследите анонсите в Lost in Plovdiv.

 

Галерия Лабиринт представя първата изложба на Анелия Райкова пред пловдивската публика.  Изключително фин човек и художник, нейните картини са поезия и наслада за окото.

В творческата и биография четем: "Родена през 1972 г. в гр. Бургас. През 1991 завършва ССХУ за приложни изкуства, гр. София, специалност текстил. През 2000 г. защитава магистърска степен в НХА “Н. Павлович”, гр. София, специалност сценография при проф. Г. Иванов.Работи в областта на живописта,пространствените изкуства и кино. Освен като сценограф в театъра, киното и телевизията, Анелия Райкова е живописец член на дружеството на Бургаските художници. От 2010 г. е член на СБХ. Нейни работи са притежание на Бургаска Градска галерия, както и на частни колекции в България, Германия, Норвегия, Полша, Исландия, Южна Корея, Холандия, Великобритания. Има редица самостоятелни изложби, участия в много общи изложби, биеналета и награди от конкурси:

2011г. Награда „Руси Стоянов” за млад художник, гр.Бургас
2015г. Регионална награда за живопис „Алианц”България,гр.Бургас
2015г. Награда на СБХ,Международно биенале на миниатюрата,гр. Русе
2016г. Награда в конкурс „Абстракт 42/42” галерия (a)cube гр. София
Това ще е нейната девета самостоятелна изложба и първа в гр. Пловдив. Не я пропускайте, отваря в 15 часа.

Трима автори, три книги, три емоции

Не пропускайте пловдивското представяне на новите книги на Иван Атанасов-Дедфейс („Рецепта за кошмари“) и Сибин Майналовски („Симфония на мъртвите“) от Клуба на българските автори на хорър „LAZARUS“.  

Специален гост е Анна Гюрова, автор на „Градът на скелетите“.

Заповядайте от 17:00 часа на 24-и март в книжарница Хеликон на ул. „Княз Александър I-ви“ 29, Пловдив

Скъпи приятели, според изискването на нашия домакин — книжарница „Хеликон“ (Пловдив) — по технически причини няма да бъдем в състояние да представим сборника на Анна Гюрова „Градът на скелетите“ в самата книжарница. Авторката обаче ще бъде с нас като специален гост, така че ще успеете да се запознаете с нея и с книгата ѝ след официалната част на представянето на „Рецепта за кошмари“ и „Симфония на мъртвите“.

Northern Impact е концепция създадена и установена в Трондхайм - фокусирана върху тек-хаус и техно музика. Целта на бранда е да организира ежемесечни партита в различни краища на Скандинавия, както и да създаде връзка между парти общностите на България и Норвегия, като на всеки три месеца презентира артисти от двете страни на разменено гостуване. За нас е чест да Ви поканим на нашето първо събитие в България - Northern Impact в Club VOID от 23 часа.

Артисти: Faia *Femmes Fatales Oslo / Elefant - KulturKartellet  Откакто започва да се занимава с музика през 2009 година тя е търсена DJ и клуб промоутър. Faia има участия в повечето клубове в Осло, в големите градове на Норвегия, както и в клубове из цяла Европа. През 2015 г. тя е поканена за първото си парти в Берлин в главната зала на един от най-яките подземни клубове - Rummels Bucht. През 2016 г. се изявява и в известния House & Techno клуб Culture Box в Копенхаген, а през 2017 в Burning Man Week, Стокхолм. В Осло тя има 5-годишно пребиваване в техно бункера The Villa като резидентка, с дългогодишната концепция "Femmes Fatales", където представя норвежки и международни женски DJ's. "Femmes Fatales" бе преместена в новооткрития клуб Elefant - Kulturkartellet през 2017 г., където тя има и концепцията "Deep Fridays" в сътрудничество със Small Records и Thomas Skjærstad. Тя участва в "Musikkfest Oslo" в продължение на няколко години на различни сцени с електронна музика. Тази дама е споделяла пултове с много известни диджеи и продуценти като: Djuma Soundsystem, Oxia, Attaboy, Nastia, BeSvendsen, Guy J, Pig & Dan, Luigi Rocca, Kruse & Nuernberg, Miss Sunshine, Turmspringer и други. Любимите и жанрове са deep-tech, tech-house, minimal techno и techno.

С участието си във VOID Club ще запише името си в историята като първият норвежки артист пускал някога електронна музика в Пловдив. Очаквайте много вълнуващи бас линии и страхотна атмосфера, когато Faia е зад пулта!

Единственото градско списание за стил и култура 032 в разказва за Жената на Пловдив в многоликия ѝ спектър от светове, в множеството ѝ значения и смисли, “отвъд всички философии и идеологии”. Жената като необходимост и събитие, като различен поглед към битието – от историческата и социалната обусловеност до ефирността на женския образ в тъмнината на нощта. Красив и различен, този брой обединява в себе си и думи от широк спектър градски дами...

Жената, която си тръгва, за да остави историята и епохите да въздишат след нея, да я проклинат и да я мечтаят, но никога да не забравят. Жената, отвъд всички философии, които са си играли да я нищят и определят, над всички идеологии и общества, които не спират да ѝ отреждат роли и функции. Жената, която понякога се правим, че ненавиждаме, но както звучи великото клише – без която не можем.

Представянето е в Капана, на ул.Абаджийска в бар Крафтъ от 19 часа.

Събота, 24 Март 2018 00:05

Орлин Горанов в Live Club Monarch

Да създаваш музика с любов е присъщо само на големите музиканти, а най-голямата отплата към труда ти идва от любовта на публиката. Не случайно #LiveClubMonarch е събирателно от всички тези компоненти - страхотна музика, добро звучене, верни приятели и разбира се професионално отношение към малките детайли.

За да бъде всичко завършено наш гост ще бъде обичаният от цяла България Орлин Горанов, който ще качи всички Вас на облаците в своята музикална приказка наречена, която ние ще подарим на вас.

Нека повече пловдивчани имат възможността да се докоснат и усетят магията му. Мястото e ясно - #LiveClubMonarch, начало в 23 часа.

Всеки човек има свои собствени причини, поради които няма достатъчно пари, бизнеса спира, няма успех и т.н. Те могат да бъдат много: стереотипи на мислене, страх, неправилно отношение към себе си и пари, външни отрицателни влияния, елементарна мързел. Никога не знаеш защо се появяват проблеми и теоретично, и на практика.

Целта на работата: разбиране на истинските причини за развитието на финансовата криза в живота ви. Създаване на нов поглед върху финансовите проблеми, намиране на ключ към финансовото ви изобилие. "Нашата работа ще ви разкрие нови аспекти на вашия "Аз", ще ви помогне да покажете честност към себе си, особено да осъзнаете, че причината за проблема е във вас, а не в други. Заповядайте на събитието и приемете това, от което се нуждаете," канят организаторите от Аура център „Самхита“.

Валерия Аксенова - семеен психолог ( "СМ -Клиник", г.Москва ), процесуален (processwork diploma) психотерапевт, сертифициран травмотерапевт, провеждащ психологически тренинги, член на професионалната Процесуална общност (Russian Association of Process Oriented Psychology), участник в международната сертификационна програма по процесуална психология IAPOP (Portland, USA) , мастер-практик по балансиране на електромагнитното поле на човека, по метода на П.Даброу (USA).

24.03.2018, събота от 15.00 до 17.00 ч., , Стария град, ул.“П.Р.Славейков“ 3. Цена: 20лв

Страница 1 от 1077

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226

Warning: mysqli::stat(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 219

Warning: mysqli_close(): Couldn't fetch mysqli in /home/kapanabg/public_html/libraries/joomla/database/driver/mysqli.php on line 226