Капана.БГ

Капана.БГ

Събота, 23 Март 2019 02:41

Заведете децата на театър

Театър Хенд кани малки и големи на "Хитър Петър" – детска куклена постановка.

Знаем за веселите истории на едноименния герой. Знаем и за остроумните му срещи. Нека този път го оставим, сам да ни разкаже за своите преживявания... Започва в 11,30 часа.

Цена : 5 лв/зрител. Билети можете да закупите половин час преди постановката в театрална зала ХЕНД - гр.Пловдив, бул."Руски" №18. За предварителни резервации: 0898 492 672 ; 0888 967 613.

Държавен куклен театър - Пловдив представя днес от 10,30 и 11,30 часа пиесата "Малкият Мук". Тя разказва каква е съдбата на едно малко момче, което има бързоходни обувки.

Заповядайте, за да видите една романтична, екзотична и забавна приказка. Марионетен спектакъл за деца и техните родители, изпълнен с много интересни ситуации и вълшебства.

Тракийско дружество „Войвода Руси Славов – Пловдив” и Народно читалище „Тракия – Пловдив – 2008г.” отправят  покана към пловдивчани и гостите на града за тържествено честване на 26 март – Ден на Тракия и 106г. от Одринската епопея.

Събитието ще се състои на 23 март 2019г. (събота) в Зала „Съединение” на Исторически музей – град Пловдив ( пл. „Съединение”) от 11.00 часа с участието на Ансамбъл „Тракия”.

Програмата включва и панихида за загиналите тракийски българи в църквата „Св.Св.Кирил и Методий” (ул. „Хан Кубрат”  №20 ) от 10.00 часа.

Над 8000 души дегустираха еликсири и вкуснотии при предишното издание

Дефиле „Вино и гурме“ популяризира българското вино и кухня и развива винения, кулинарния и културния туризъм в Пловдив вече пет поредни години. Отбелязвайки титлата Европейска столица на културата за 2019г. и настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите и музейните къщи, както и галериите в Стария град своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях. Четвъртото издание на Дефиле „Вино и гурме“ през 2018г. регистрира рекорден брой участници – над 8 000 души, сред които и много чуждестранни посетители.

Предстои петото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 11 – 12.05.2019г. Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 11.05.2019 от 12:00 ч. в сърцето на Стария град, съпроводено от богата музикална програма, след която по традиция ще ви поведем на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.

Дегустациите са с начален час 12:00 и продължават до 20:00 часа. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, и държачи се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби - участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали и по анкетните карти, които попълват. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

„Вечер на пролетното вино” е гала вечерята, на която се връчват наградите на експертната комисия за „Най-умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието.

Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив организират Дефиле „Вино и гурме“  в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии - Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

 

Филмовият фестивал продължава с гостуването на един безстрашен режисьор и кани всички на кино. На 23-ти март от 17:00 часа в културен център „Бялата Къща“ публиката ще може да се запознае с брилянтния режисьор документалист Шон Макалистър и да види две негови заглавия - „Северна душа“ и „Сирийска любовна история“. Първият е заснет в контекста на родния му град Хъл, носещ титлата Британска столица на културата през 2017 година. Той отново заживява с 90-годишните си родители и се замисля за промените в града, чиито обществени средства са орязани, а хората са разделени заради Брекзит. Документалният филм разглежда общата картина през личната история на Стив Арнът, който се опитва да засили интереса на младите от маргинализираните общности на Хъл към творчество и себеизразяване. Снимките на второто заглавие започват в Сирия през 2009 година, преди революционната вълна и промените в арабския свят. Това е вълнуващ и много личен семеен портрет – Рагда е освободена от затвора, но режисьорът Шон Макалистър е арестуван, защото снима, а това води до засилване на политическото напрежение сред активистите.

Героят на най-новия филм на Макалистър (A Northern Soul, 2018) е Стив Арнът, който се захваща да движи проект на име Beats Bus – организира музикални и артистични семинари за младите хора в Хъл, които да ги откъснат от емоционалните проблеми и тормоза в училище.

 „Идеята за Beats Bus се появи преди доста време“, казва Арнът.

 „В града вече имаше хип-хоп семинари и аз започнах да правя уъркшопове специално за млади хора. Но ако детето идва от семейство без пари, родителите не могат да си позволят да плащат за неговите автобусни билети всеки ден, за да дойде до града.“

Бъдете в Старинен Пловдив, за да се насладите на уникалната локация, да се срещнете с Шон Макалистър и да гледате тези запомнящи се филми!

Вход свободен.

Ето какво още Ви очаква в Пловдив с „Фабрика Кино – Пътуване във времето” – проект, част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019:

25 март, 18:30 часа, Кино „Faces“ – прожекция на „МЪЛЧАНИЕТО НА ДРУГИТЕ“ на режисьорите Алмудена Караседо и Робърт Бахар, носители на награда „Еми“. Продуциран от Педро и Агустин Алмодовар, това бе един от филмите в официалната селекция за Наградата „ЛУКС“ на ЕП за 2018 година. „Мълчанието на другите“ разкрива постоянните терзания на жертвите на 40-годишната диктатура на генерал Франко в Испания, които и до днес търсят справедливост.

26 март, 20:00 часа, „LUCKY – Дом на Киното“ – прожекция на „ЕЙМИ“, посветен на Ейми Уайнхаус, носител на ОСКАР и БАФТА за най-добър документален филм за 2016-та година. Вечерта ще продължи в ритъма на джаза с концерт на пленителните КЕРАНА И КОСМОНАВТИТЕ в бар Крафт, Капана. Филмът на Асиф Кападия е шанс за уникална среща с уникалния талант на Ейми Уайнхаус, който привлича вниманието на целия свят. Чист джаз артист в най-автентичния смисъл, тя пише и пее от сърце, използвайки музикалната си дарба, за да анализира собствените си проблеми.

 

В 18.30 часа е началото на “Кралят на бюрека”, израелски документален филм, който разказва за възхода и падението на Алколомбри – българско семейство пекари, които заминават за Израел малко след основаването на държавата, където създават прочутата си пекарна за бюреци. Успехът им е мигновен и семейната пекарна в Яфа скоро става известно място, което събира тълпи клиенти от целия свят. Това води до първата франчайз верига в Израел – „Бюреци Сами и синове“. Управлявани от най-младото поколение – двамата синове на Сами и единия зет, пекарните за бюреци се появяват в цял Израел. Семейството започва да печели много пари и това води след себе си до екстравагантен начин на живот, както и партита с каймака на израелското общество: политици, футболисти, актьори и модели. Отваря дори автоматизирана фабрика за бюреци. Някои от роднините обаче застават срещу тях и постепенно семейната империя започва да се раздира от ревност, чест и алчност.

От 20.30 часа е началото на “Студена война”. Филмът на Павел Павликовски е номиниран за Оскар ’19 за най-добро операторско майсторство, най-добра режисура, най-добър чуждоезичен филм, а в Кан '18 е в официалната селекция за най-добър режисьор. “Студена война” е страстна любовна история за мъж и жена, които се срещат сред руините на следвоенна Полша. С различно минало и различни характери, те са фатално привлечени и съдбовно обречени един на друг. На фона на Студената война през 50-те години в Полша, Берлин, Югославия и Париж двойката е разделена от политика, различия в характерите и неочаквани обрати на съдбата. Това е една невъзможна любовна история в тежки времена.

София Филм Фест в Пловдив се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Онлайн билети можете да откриете на www.boxoffice.bg или на касата в Lucky Дом на киното.

Парти настроението ни завладява още в петък и продължава целия уикенд. Кои са събитията, които не са за изпускане в края на седмицата, чети тук

Снимка: Георги Матов

22 март

MAX BG at BALLY CLUB

На 22 март партито е гарантирано, защото зад пулта застава добре познатият ни Max BG. Миксовете му са със специфично звучене, отличават се с качествен sound, groovy елементи, украсени с перкусии, включени инструментални мотиви и отчетливи вокални акапели, характерни за танцувалната музика.

Клуб „Бали“

21 часа

No Sense presents: “Невидимият рок"

Гергана Райжекова ще представи дебютната си книга “Невидимият рок“. Подобен род научна книга за алтернативната сцена в България се появява за първи път на книжния пазар в България и е от особен принос не само в научно отношение, но и като рядък вид рок документалистика за българската сцена и нейните особености.

"Невидимият рок" е задълбочено изследване и анализ на алтернативната музикална сцена и представлява докторската дисертация на Гергана Райжекова, успешно защитена през 2017 г. в СУ “Св. Климент Охридски”.

Книгата включва седем интервюта с представители на алтернативната сцена и гледната им точка за състоянието, развитието и проблеми на музикалната сцена. Именно събраните интервюта са един от най-ценните приноси в книгата - снимка на сцената през годините, където натежава именно въпросът защо рокът е невидим? Заглавието на всяко едно от тях е цитат изведени от дълбочинните интервюта с Николай Костиков, Явор Ганчев, Елена Пенева, Емил Братанов, Драго Балджиев, Тони Арнаудов и Мартин Михайлов.

Книгата “Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България“ съдържа два предговора, 13 глави, 7 интервюта, пълна библиография, откъси от рецензии на журито, както и списък с всички 70 интервюирани представители от музикалната сцена и наброява общо 530 страници. Шрифтът Adys използван в книгата е специално разработен за дислексици, а поместените ценни фотографии са дело на Нели Недева-Воева, като много алтернативни групи също подпомагат със снимков материал книгата "Невидимият рок".

Програма на събитието:

19:30 – Начало

20:00 – Видео интервю с Васо Гюров, Емил Братанов и Крум Цанов

20:20 – Представяне на книгата от Гергана Райжекова и специални гости

20:30 – Видео от д-р Венцислав Димов, научен ръководител

20:30 – Представяне на интервютата с гости Николай Костиков, ивент мениджър, и Тони Арнаудов - Сатаната, музикант и мениджър на младежки рок банди

21:00 – DJ парти DJUST 90's & 00's със селектори Tony & R.A.D.I.D.A.S

No Sense

19:30 часа

Vintage Tales

Древният и вечен град от известно време насам си тактува в ритъма на Каунт Бейси, Бени Гуудман, Сачмо и Ела! Продължаваме с тематичните партита, „разказващи“ отминалата и пишещи новата история на елегантната и импровизираща суинг култура.

Този път дамите ще имат възможността да се оставят в ръцете на професионални гримьори и фризьори, които ще донесат част от онзи холивудски блясък в сегашния момент. Погрижили сме се цялата тази прелест да бъде уловена от обектива на Самуил Златарев.

И след като визуалната страна на тази вечер е подсигурена, да не забравяме и за музикалната – Ася Владимирова ще подбира най-добрите песни и няма да ни остави да напуснем дансинга и за миг! А ако все пак имате нужда от секунда почивка от танци, не пропускайте да минете през бара и да опитате от винтидж коктейлите на Gingertale.

Gingertale

21:30 часа

Вход: 5 лв.

Equinox Rituals at Groove

Ще отбележим денят на пролетното равноденствие в Groove Music&Art с едно специално събитие. Ритуалът ще бъде съпроводен с музикалната селекция на Eva и Ravi, комбинация от психеделик, техно и рейв. Нещо мистично е на път да се случи в квартала!

Groove Music&Art

21 часа

23 март

Нула32 представя „Пороци“

„Пороци“ е бягство. Укритие от действителността, която непрекъснато очаква да си на ниво и да работиш за самата нея, да си адекватен гражданин. Спасение от заблудата за успеха. Разрез в линейното време и път през нерационалното осмисляне на нещата. Онова, което трябва да се случи, за да промени и ощастливи живота ни. Оковите на вечното му очакване.

Изповеден брой – донякъде изследователски, донякъде пълна измислица. „Пороци“ е паралелната история за човека, маргиналното му сбъдване. Понякога истински ужас, понякога произведение на изкуството.

Бар „Пощата“

19 часа

Cardinal Direction

Пловдив, София, Варна и Велико Търново намират пресечна точка в клуб VOID. Зад пулта ще видим и чуем представители на четирите кандидати за европейска столица на културата и притегателни културни центрове в страната.

Концепцията на Cardinal Direction деликатно напомня, че където и да се намираш, качествената музика и нейните представители са някъде наоколо, а от теб се иска само да ги намериш.

Клуб VOID

22 часа

Вход: 5 лв.

ROCCO at BALLY CLUB

Тази събота в клуб „Бали“ ще гостува DJ ROCCO, един от познатите диджей в града под тепетата, който винаги е подготвен да се погрижи за максималното добро настроение на гостите.

Клуб „Бали“

21 часа

Deeptrip * Urban Edition * Natoki | Daniel

В епизод 3 от серията URBAN EDITION ще пренесем мистиката от електронните tribal звуци на познато място – Пловдив, бар „Пощата“. Този път освен индиански ритми, зареждащи сетивата аромати и визуални ефекти, ще имаме възможността да чуем на живо новия проект на Deeptrip - NATOKI | DANIEL и неиздаденото им парче Moonlight story, както и друга дълбока, завладяваща музика, типична за тях.

Бар „Пощата“

22 часа

Вход свободен

Intelligent Dance Saturday

Събота вечер в Groove Music&Art с новия музикален проект Intelligent Dance Saturday. Концепцията е инспирирана от парти бранда Cercle. Основна цел е изключително задълбочения подбор и представяне на музиката, която кореспондира с артистичната атмосфера на локацията и по този начин създава цялостно усещане за емоционално преживяване на участниците и публиката.

Groove Music&Art

21 часа

Най-големият фестивал в България представя новата трета сцена Music Jam

Нови 15 имена се включват към третото поредно издание на HILLS OF ROCK, което ще се проведе на 28, 29 и 30 юни на Гребния канал в Пловдив. Ronnie Romero & Eridan ще нажежат атмосферата точно преди хедлайнера Whitesnake на 29 юни, а шведската банда Crazy Lixx ще видим на 28 юни.

За първа година HILLS OF ROCK добавя специална нова трета сцена Music Jam! Първите потвърдени артисти са категорична заявка за едно невероятно шоу. Австрийската банда Vision of Atlantis, и българите Sevi и Concurent ще разтърсят публиката със зашеметяващите си изпълнения. Още групи, които ще видим на сцена Music Jam, очаквайте съвсем скоро!

Към HILLS OF ROCK 2019 се включват и българските артисти Shadows Out Of Time, Life Light, Affection, A-Moral, Krekhaus, Oбратен Ефект, Kopriva, Innerglow, Les Animaux Sauvages и Остава, които ще видим на сцената На тъмно.

HILLS OF ROCK се реализира за трета поредна година и е част от програмата на  „Пловдив 2019 - Европейска столица на културата“.

Припомняме, че до 31.03.2019г. тридневните билети за HILLS OF ROCK са на цена от 160 лв, а от 01.04.2019 до 28.06.2019 цената им ще бъде 180 лв. Еднодневните билети са на цена от 80 лв до 31.03.2019г., а след това и по време на фестивалните дни – 100 лв.

Цените на къмпинг билетите са 40 лева на човек за три дни (28,29 и 30.06) до 31.03.2019г., и 50 лева на човек за три дни (28,29 и 30.06) от 01.04.2019 до 28.06.2019.

Ronnie Romero & Eridan

Ronnie Romero е един от най-разпознаваемите гласове на световната рок сцена. Той е настоящият вокалист на Rainbow, и по-късно тази година му предстои турне с групата, заедно с Ritchie Blackmore. Единствено и само на сцената на HILLS OF ROCK 2019, публиката ще има възможност да се наслади на уникалното шоу "The DIO night", представено ексклузивно от Ronnie Romero и рок група Eridan.

Crazy Lixx (Швеция)

Шведската банда Crazy Lixx е създадена през 2002 година в Малмьо. Невероятното им хард рок и метъл звучене, вдъхновено от големи имена като Kiss, Whitesnake и Def Leppard, им носи голям брой фенове по света. През май 2019, бандата ще издаде шестия си студен албум Forever Wild.

Vision of Atlantis (Швеция)

Vision of Atlantis се формират през 2000 година в Австрия. С шест студийни албума зад гърба си и ненадминати изпълнения на живо, групата затвърждава своето място на метъл сцената.

 

 

Билетите могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим, както и онлайн на www.eventim.bg

Страница 1 от 1453

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…