Учене и четене в пъти по-бързо и по-лесно за тийнейджърите в Пловдив

Категория
Събития
Дата
2017-04-08 00:00 - 2017-04-13 00:00
Място
Еко училище „Слънчев лъч“

Програмата е подходяща за деца, които желаят да изградят собствен подход към книгите, възприемчивост на информацията, предлагана в учебниците и света като цяло

Първият сугестопедичен курс за тийнейджъри (11-17 г.)  в Пловдив ще се проведе от 8-ми до 13-ти април. Той е свързан с усъвършенстване на уменията за успешно учене, в пъти по-бързо четене и възприемане и творческо решаване на проблеми и в него могат да участват младежи от 11 до 17 години. Преподавателите от „Покажи ми”, създават сугестопедични програми от 2012 година и организират курсове и летни програми, които стимулират развитието на личността, увереността и себеизразяването  във всички възрасти.  Курсът ще се проведе в Еко училище „Слънчев лъч“ с партньорството на Младежки център Пловдив.

Как става това? Сугестопедията предлага среда на приемане и подкрепа, в която се разгръща потенциала на подрастващите, всичко става неусетно и на игра. Така децата успяват да усвоят голям обем информация с подход и техники, които  правят четенето и ученето по-забавно, развиват паметта и креативността си.

Програмата е подходяща за деца от 11 до 17 години, които желаят да изградят собствен подход към книгите, възприемчивост на информацията, предлагана в учебниците и света като цяло. Фоточетенето, скоростното четене, игрите за памет, знанието как да целеполагаш и да се самомотивираш, общуването, творческото решаване на проблеми са изключително полезни в тази възраст. Предизвикателствата като тестове, контролни, изпити в училище позволяват на тийнейджърите веднага да приложат всичко научено и резултатите са не просто по-високи оценки, но и увереност в собствените сили и възможности.

Добрата новина е, че шестте дни са само началото – интензивната част на курса, който продължава в онлайн обучение и продължаващи срещи. Връзката с родителя и детето е важна  и затова се провежда предварителен разговор/ консултация с участника и родителя, за да се опознаят и посрещнат очакванията и нуждите. Програмата е с продължителност 2.5 месеца, в които продължава да се наблюдава разкриване на способности и капацитет, затова са необходими и подкрепата и разбирането на родителите.

Погъделичка ли ви любопитство или пък разпознахте потребност? Повече за обучението графика и организаторите можете да прочетете тук: http://pokajimi.com/braincraft/, да се регистрирате на сайта http://pokajimi.com 

 
 

Всички Дати

  • от 2017-04-08 00:00 до 2017-04-13 00:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…