От Виена до Константинопол

Категория
Изложби
Дата
2018-03-28 18:00 - 2018-06-28 18:00
Място
Етнографски музей Пловдив
Богатите и много вълнуващи - но и понякога не съвсем познати ни - културни взаимоотношения през XIX век на българските градове Пловдив и Русе с цивилизационните центрове - Виена и Константинопол ще покажат на изложба в Етнографския музей. Двата града са икономическите двигатели на българската държава в края на XIX век. Ефектите от това богатство се отразяват и на начина на живот на жителите, които възприемат Модерността и все повече контактуват с останалия свят. 
 
Изложбата се организира във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. от Регионален исторически музей – Русе и Регионален етнографски музей – Пловдив. Европейските културни влияния и модни тенденции достигат от Виена до Русе по Дунава, а до Пловдив – от Константинопол.
 
Ще научите с кого и с какво са се съизмервали нашите деди, как са започнали да устрояват градовете и домовете си в възстановената българска държава, с какво са се развличали, какво са похапвали и какви дрехи и аксесоари са носели.
 
 

Всички Дати

  • от 2018-03-28 18:00 до 2018-06-28 18:00
 

Powered by iCagenda

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…