Print this page

Епохално събитие разтресе Пловдив и Капана във време на коронавирус пандемия, на политически мъглявини и задаваща се зима. Жегата се върна в града насред ноември, със завръщането на Zamunda Banana Band на голямата сцена и излизането на първото видео от изгряващия пети албум на бандата- “Ф’Найлона”. Режисираният от Блажо Николич клип вече разцепва нета. И световния шоубизнес.

От Билборд се почесват откъде се пръкнаха тия Замундовци, с тоя Найлон, че сега ще бутнат Ариана Гранде от топа в класацията. А самата Гранде вече връзвала коси на раста. От списание „Ролинг Стоун” веднага реагираха на сензацията и спешно са командировали най-добрия си репортерски екип за Пловдив, с кашон от най-редките био банани, с аромат на анасон. Суматохата в музикалния свят е пълна.

 

Но и кино индустрията е в шах от близо 4-минутния независим шедьовър и актьорското майсторство в него. „Естествено харизматичен като Джони Деп в „Страх и омраза в Лас Вегас””. „ Страстен като Майкъл Дъглас в „Първичен инстинкт””. „ Свръх умения като на Киану Рийвс от „Матрицата””. Това са част от отзивите на критиката след появата на Вожда, в ролята на Вожда, във видеото. А Жоро Пеев заявява в кратък блиц за КАПАНА и Под тепето, че щом за Борад ще раздават Оскари зад океана, то непременно Вожда заслужава „Златна банана” за бляскавото си справяне със сложната задача да играе себе си.

 

Шашната е и световната литературна критика, заради дълбоката лирика на “Ф’Найлона”, пръкнала се на по чаша в бара. „Гениалните неща се създават на маса, в пъба”, коментират, с нотка на завист заради все още отворените кръчми у нас в условията на пандемия, трезви британски поети. И мълчат над празни листове хартия, докато из пловдивския квартал на творческите индустрии вече всеки втори си припява „Влизаш в Найлона- всички на кльона! Ех, Найлон! Подслон за всеки купон!”. 

Ето и цялата дълбочина на замундовската лирика:
Ф’Найлона ,Там, там, там на Филибето, Тама на Стария град под тепето! Пускаш са право надолу по скльона, прас във Капана и бам фъф Найлона! Скив, майна, ето край с биетлона няколко крачки и дум фъф Найлона! Ех, Найлона! Тама майна е купона! Ех, Найлона! Всичките на тая кльона! Ех, Найлон! Подслон за всеки купон! Влизаш в Найлона- всички на кльона! Няма къде да падне пирон! Няма значение к’ъф е сезона, е Вавилона, майна ф Найлон! Всичките жадни под небосклона ги утоляват(КЪДЕ?) ф Найлона!

“Ф’Найлона” е първото шарено колибри от изгряващия пети албум на Замунда Банана Бенд! Честито! Мерси! Н’Гуана Уна!, доволен е баш замундовецът Жоро Пеев. В парчето вокалът на Замунда Банана Бенд е подпрян мощно от Виктор Стамболов – китара, Иван Гърбачев – клавир , Владо Христов- барабани, Радо Паунов – бас и Преслав Пеев- саксофон. Всички те, както и много от редовните клиенти на Найлона са герои във видеото.

Жоро Пеев: Извън Найлона ( има такава хипотеза) съществувала друга реалност, но трезва, сива и скучна

Колко години вече Замунда е на кльона ф Найлона?

 

Ми от 1998. Сиреч според замундската виШа математика 22 години.

Голямо завръщане на голямо място. В клипа са само реални герои от живота на клуба? Доброволно ли пиха в името на изкуството или се наложи да почерпите?

Вожда почерпи. Наложи му се!

Как оценяваш актьорските умения на Вожда?

Вожда не се поддава на режисура! Той си е той. Златна банана заслужава!

 

След Найлона има ли друг свят? Замунда на кой клон ще се качи?

 

Извън Найлона ( има такава хипотеза) съществувала друга реалност, но трезва, сива и скучна. Замунда винаги е на най горното клон!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…