В почивните дни са предвидени творчески и образователни занимания за деца на открито в Дондуковата градина

 

Фестивалът за младежко творчество „Млада синя Земя“ традиционно се провежда на 22 април (Деня на Земята), но поради пандемията от COVID-19 тази година датите се наложи да бъдат променени. Празникът започна в петък и продължава до 11.10.2020 г., включително, в сградата на Природонаучния музей и в парк „Дондукова градина“ зад него.
В почивните дни – 10 и 11.10 (събота и неделя) от 11:00 до 15:00 са предвидени творчески и образователни занимания за деца на открито в парк „Дондукова градина“. Благодарение на екипа на музея и на партньорите ни от СНЦ „Зелени Балкани“, РИОСВ-Пловдив, Клуб „АГАРТА“, ферма „Място за ангели“ и Фондация „По-диви Родопи“ тази година ще имаме богата и интересна програма. И в двата дни посетителите ще могат да разгледат изложбата на Фондация „По-диви Родопи“ за биоразнообразието на Източни Родопи и ще могат да напишат своето обещание към Земята на платно, на което ще бъде нарисувано красиво дърво – „Дърво на обещанията“. Ще бъде организирана и специална игра игра „Пазим водата“ с награди, в която участниците ще трябва да пренасят съдове с вода през трасе с препятствия.
Програмата на дейностите в парк „Донкукова градина“ ще бъде:

 

Събота - 10 октомври от 11:00 до 15:00:

 

Пункт „Бозайници“ – кратка лекция за разпознаване и ателие за рисуване на стъпки на хищни бозайници - вълк, рис, мечка и др.
Пункт „Да ги опазим“ – интерактивни образователни игри за видове, някога достигнали до ръба на изчезване от природата ни (СНЦ „Зелени Балкани“)
Пункт „Насекомите са важни за всички“ – ателие за изработване на насекоми от хартия, игра за пеперудите „Открий ме в джунглата“
Пункт „Млад художник“ – ателие за рисуване на тема „Застрашени водиве животни“

 

Неделя – 11 октомври от 11:00 до 15:00:

 

Пункт „Усещане за цветя“ и „Животът на пчелите“ – работилница за засаждане на цветя, демонстрация за живота на пчелите (РИОСВ-Пловдив и ферма „Място за ангели“)
Пункт „Ориентиране и планинска безопастност“ – лекция за планинска безопастност, игра за ориентиране с награди (Клуб „Агарта“)
Пункт „Игрите на нашите родители“ – скачане с ластик, дама с тебешири, скачане на въже, въртене на обръч, игра с топка
Пункт „По-чиста Земя“ – образователна игра за рециклирането, ателие за изработване на сувенири от отпадъци

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…