София Филм Фест ще ни срещне с второто българско присъствие на тазгодишното издание на фестивала в Пловдив днес. Специално, за да представи своето дебютно произведение „Шибил“ в Пловдив ще пристигне режисьорът на филма Никола Бозаджиев.

 

Началото на филма и срещата с режисьора е в 18:15 часа. Филмът е създаден по едноименния разказ на Йордан Йовков. Втората половина на 19-и век – краят на Османското владичество в България. За главата на легендарния разбойник Шибил е обявена награда. Хитрият търговец Велико кехая измисля нечувана примамка за Шибил – собствената си дъщеря Рада. Шибил и Рада се вричат един в друг, като според разказвача на тази история смъртта е само праг, а любовта е вечност.

 

Поради големия интерес към „Шибил“ са предвидени и извънредни прожекции на филма в петък от 19:15 и в събота от 16:45.

 

В 20:45 часа е началото на филма “Езерото на дивата гъска” на Дяо Инан. Предишният му филм “Черен въглен, тъмен лед” е отличен със „Златна мечка“ на международния кинофестивал в Берлин през 2014 г. Преследван от закона, гангстерът Джоу Дзенон се запознава случайно с невинно изглеждащата Лиу Айай. Оказва се, че тя крие опасна тайна. Джоу е изправен пред екстремно изпитание на волята, принуден да избира между непознатата и семейството, което е изоставил.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник – Петък: 16 – 21 часа, Събота – Неделя: 10:30 – 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

 
 

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер – 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.

Във връзка с пандемията от Covid 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването – максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…