Print this page

 

Пловдивчани ще чуят и видят триото на един от най-великите басисти в света – Авишай Коен във втората фестивална вечер на шестото издание на Plovdiv Jazz Fest. Виртуозът се съгласи да направи два концерта на 07 ноември – от 19:30 и от 21:00 ч. в Дома на културата „Борис Христов“.

 

Композициите на Авишай Коен отразяват обширна музикална вселена от традиции, култури, езици и стилове: от песни на иврит до ладински народни песни, от комбиниране на класическа музика и джаз до джаз стандарти и съвременен джаз.

 

В България Авишай Коен пристига със своето ново трио, в което участват Елчин Ширинов (пиано) и Рони Каспи (барабани). На сцената на Plovdiv Jazz Fest те ще представят най-новия 17-ти албум на Авишай Коен – Arvoles. Пловдив ще е част от турнето „50:50:50“, което включва 50 концерта в 50 града и е посветено на навършването на 50 години на музиканта.

 

 

Организатор на Plovdiv Jazz Fest е Blue M Ltd. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2020 г.

 

Фестивалът се осъществява с партньорството на Министерство на културата.

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…