Print this page

Предпоследният ден от първата част на фестивала в Пловдив ще зарадва всички киномани с три филма и любими режисьори. Прожекциите в Lucky Дом на киното започват в 16:00 часа с немско-френската продукция “Ундине”.

Ундине е историк и работи като музеен гид в Берлин. Тя не само знае всичко за Форума на Хумболт, но и винаги е облечена в подходящо облекло. Красотата й е небрежна, а начинът, по който поднася знанията си за града, построен върху блато, е колкото професионален, толкова и ненатрапчив. Въпреки това погледът й понякога отскача към кафенето в двора на Градския музей, за да провери дали той е там, дали все още е там, дали отново е там. Той. Но Йоханес си отива, напуска я и светът на Ундине се срива. Магията вече я няма.

В 18:00 часа всички фенове на Томас Винтерберг ще могат да гледат последния му филм “Още по едно” с участието на Мадс Микелсен. Съществува теория, според която човек винаги може да понесе още малко, както и че алкохолът отваря сетивата и засилва творческите умения.

Гимназиалният учител Мартин е стар, уморен и на път да загуби работата си. За да не се случи това, той и тримата му колеги се хвърлят в експеримент да поддържат непрекъснато алкохолно опиянение. Класът на Мартин започва да се променя, а проектът се превръща в истински научен експеримент. Бавно, но сигурно алкохолът замъглява съзнанието на четиримата приятели и тяхното обкръжение.

От 20:30 часа е началото на “Париж, щата Тексас”. Филмът на Вим Вендерс е носител на Златна палма’84, а преди началото му можете да гледате и специалното видео обръщение на Вим Вендерс към българската публика. Когато Травис припада от жажда пред един бар в пустинята на Тексас, в джоба му откриват телефонния номер на брат му Уолт.

Уолт е шокиран, тъй като от четири години няма никаква вест от него. Той заминава за Тексас и двамата с Травис тръгват към Лос Анджелис, където Уолт живее с жена си Ан и 7-годишния син на Травис – Хънтър. Отначало Травис отказва да говори и е дистанциран, но с времето отново се престрашава да комуникира, а когато пристига в Калифорния, започва болезненият процес по сближаването с неговия син и жена му Джейн.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…