Предпоследният ден от първата част на фестивала в Пловдив ще зарадва всички киномани с три филма и любими режисьори. Прожекциите в Lucky Дом на киното започват в 16:00 часа с немско-френската продукция “Ундине”.

Ундине е историк и работи като музеен гид в Берлин. Тя не само знае всичко за Форума на Хумболт, но и винаги е облечена в подходящо облекло. Красотата й е небрежна, а начинът, по който поднася знанията си за града, построен върху блато, е колкото професионален, толкова и ненатрапчив. Въпреки това погледът й понякога отскача към кафенето в двора на Градския музей, за да провери дали той е там, дали все още е там, дали отново е там. Той. Но Йоханес си отива, напуска я и светът на Ундине се срива. Магията вече я няма.

В 18:00 часа всички фенове на Томас Винтерберг ще могат да гледат последния му филм “Още по едно” с участието на Мадс Микелсен. Съществува теория, според която човек винаги може да понесе още малко, както и че алкохолът отваря сетивата и засилва творческите умения.

Гимназиалният учител Мартин е стар, уморен и на път да загуби работата си. За да не се случи това, той и тримата му колеги се хвърлят в експеримент да поддържат непрекъснато алкохолно опиянение. Класът на Мартин започва да се променя, а проектът се превръща в истински научен експеримент. Бавно, но сигурно алкохолът замъглява съзнанието на четиримата приятели и тяхното обкръжение.

От 20:30 часа е началото на “Париж, щата Тексас”. Филмът на Вим Вендерс е носител на Златна палма’84, а преди началото му можете да гледате и специалното видео обръщение на Вим Вендерс към българската публика. Когато Травис припада от жажда пред един бар в пустинята на Тексас, в джоба му откриват телефонния номер на брат му Уолт.

Уолт е шокиран, тъй като от четири години няма никаква вест от него. Той заминава за Тексас и двамата с Травис тръгват към Лос Анджелис, където Уолт живее с жена си Ан и 7-годишния син на Травис – Хънтър. Отначало Травис отказва да говори и е дистанциран, но с времето отново се престрашава да комуникира, а когато пристига в Калифорния, започва болезненият процес по сближаването с неговия син и жена му Джейн.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…