В програмата: “Алис в градовете” на Вим Вендерс, носителят на 4 Оскар-а “Огнените колесници” и “Сузана Андлер”

В последния ден от първата част на София Филм Фест в Пловдив отново можем да се радваме на три заглавия в Lucky Дом на киното.

От 16:00 часа започва “Алис в градовете” - още едно заглавие за почитателите на Вим Вендерс, този път от 1974 година. Преди началото на филма ви очаква специално видео обръщение към българската публика на Вим Вендерс.

Немският журналист Филип Винтер трябва да напише статия за Съединените щати, но изпада в творческа криза. Той решава да се завърне в Германия и докато се опитва да резервира полет, се запознава с германка и нейната деветгодишна дъщеря, които също търсят самолетни билети. Покрай общите грижи тримата стават приятели и майката моли Винтер временно да се грижи за Алис. Скоро става ясно, че писателят и момичето ще трябва да прекарат заедно по-дълго време, отколкото са очаквали. Докато обикалят Европа в търсене на бабата на Алис, невинното приятелство между нея и Винтер се задълбочава.

В 18:15 часа е началото на “Огнените колесници”. Филмът носител на 4 Оскар-а и още куп награди през 1981 година, разказва истинската история на Ерик Лидъл и Харълд Ейбрахамс, които надмогват личните си проблеми, за да се надпреварват за златен олимпийски медал през 1924 г. съответно за Великобритания и Шотландия.

Дълбоко религиозният Лидъл застава на старта, въпреки че той се пада в неделя, а евреинът Ейбрахамс трябва да се изправи срещу антисемитизма.

От 20:30 часа е прожекцията на филма на Беноа Жако “Сузана Андлер” с участието на Шарлот Генсбур. Сузана Андлер посещава просторна вила на Френската Ривиера. Тя иска да я наеме за лятото, но има известни съмнения. 40-годишната Сузана се колебае не само за къщата, но и за важните решения, които трябва да вземе.

Омъжена за милионер, който й изневерява от години, отскоро самата тя има любовник, с когото възнамерява да се срещне във вилата. Децата й са останали в Париж, а съпругът й е неизвестно къде. Двамата любовници трябва да вземат решение за своето бъдеще. Колко дълго Сузана може да поддържа лъжата?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…