Четвъртото издание на Международния фестивал на поезията „ОРФЕЙ – ПЛОВДИВ“ 2021 ще се проведе от 13 до 15 май в Малката базилика на Пловдив.

 

В него участват 12 автори от 9 страни: САЩ, Индия, Испания, Израел, Мароко, Румъния, Молдова, Северна Македония, Албания и България.

 

 

Мултиезичният сайт на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu вече е обновен с творбите на почти всички участници в тазгодишното издание. Те са публикувани на роден език и в превод на български и на английски. В сайта ще откриете и Програмата за всички събития в тазгодишния „Орфей – Пловдив“ 2021.

 

 

Заради ситуацията със световната пандемия от COVID-19, организаторите от фондация „Пловдив ЛИК“ подготвят за втора година живо излъчване на двете основни фестивални събития – церемонията по откриването на 13 май от 18 часа в Малката базилика на Пловдив, и церемонията по награждаването и финалното четене на 14 май по същото време. Те ще могат да се гледат чрез live streaming поради ограничения брой места заради пандемията.

 

 

Проектът „Международен фестивал на поезията Орфей – Пловдив“ е творчески продукт на фондация „Пловдив ЛИК“ и се осъществява за четвърта поредна година с финансовата подкрепа на Община Пловдив. С четирите си издания досега той събира в Пловдив, най-стария жив град в Европа, 55 поети от 20 страни. Проектът е част от културния календар на Община Пловдив за 2021 г.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…