Print this page

Световноизвестни китаристи си дават среща в Пловдив и тази есен, в периода от 4-ти до 7-ми ноември. Тогава ще се проведе поредният Plovdiv GuitArt Festival, който ще предложи на феновете си фантастични концерти, майсторски класове, лекции, международен конкурс за класическа китара и различни музикални работилници. Под тепетата за фестивала идват китаристите Павел Щайдл, Дарко Багески, Джак Ханчер, Филип Мишкович, Ченг Ши, Елеонора Перретта, Ловро Перетич, Влатко Стефановски и много други.

Българските групи и изпълнители в международната компания са „Цинга Манга Фънк“, „Pop&Rock Meets Jazz“, „Александър Леков Трио“ и други.

"Стремежът ни е да представяме на фестивалните сцени, заедно с утвърдените имена от световната музикална култура и млади артисти – бъдещи звезди. В последните години, Plovdiv GuitArt Festival се наложи като най-голямото и чакано китарно събитие в региона, което привлича любители на класическата китара и любители на музиката да станат част от магията на китарата", подчертават организаторите.

Plovdiv GuitArt Festival е част от Европейска платформа, съфинансирана от програма „Творческа Европа“на Европейския съюз за периода 2017-2021г.

Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…