Най-новият филм на легендата на немското кино Фолкер Шльондорф „Повелителят на горите“ предстои в програмата на LUCKY Дом на киното на 21 март, вторник, от 18:30 часа. Документалният филм ни пренася в Африка, където се срещаме с Тони Ринаудо. Той е открил начин да отглежда дървета в най-безплодните райони, като в продължение на десетилетия активира все още живите пънове и корени на дърветата като „подземна гора“ и по този начин осигурява препитанието на хиляди земеделски стопани.

В сряда предстоят две интересни заглавия. На 22 март от 18:30 може да гледаме анимацията „Титина“.

Филмът е разказ за италианския инженер Умберто Нобиле и пътешественика Амундсен, който поръчва дирижабъл, с който да стигне до Северния полюс. Историята е преразказана през погледа на кучето на Нобиле – Титина, което също участва в експедицията.

В късния филм „Ездачи“ в сряда от 20:30 ще се потопим в атмосферата на късните 90-те години в Словения.

Двама приятели от малко село модифицират моторите си и тръгват на пътешествие. По пътя през Словения и Хърватия – две държави, които наскоро са се отделили от Югославия – ги придружават млада жена беглец с мистериозно минало и стар мотоциклетист, който е обиколил света в търсене на свобода, но все още не я е намерил.

„София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Фестивалът ще се проведе между 17 март и 2 април. Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева. Пълната програма и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…