Фестивалът събира под небето на Пловдив едни от най-интересните и изявени артисти от 1977 година насам. От 2012 година става биенале, като към него се добавя и нов модул, наречен TheatAir, насочен към представления и атракциони на открито – театър, цирк, музика, пърформанс.

 

Тази година в рамките на шест дни, от 1-ви до 6-ти септември, ще може да се насладите на куклени спектакли за деца и възрастни от 15 български трупи и гости от осем държави – САЩ, Германия, Франция, Гърция, Турция, Черна Гора, Италия, Испания.

 

На сцените на кукления театър в редовните часове за детски представления (10:30 ч. и 11:45 ч.) ще се играят спектакли както за най-малките, така и за по-големите деца. Всяка вечер от 19:00 ч. на основна сцена ще се играе и спектакъл за възрастни.

 

От 21:00 ч. ще се провеждат вечерни събития на откритата сцена на театъра. Специално за 25-тия рожден ден на фестивала, даваме възможност на нашите зрители да преживеят неповторимото вълнение, като от отваряне на подарък – прекрасната изненада от нещо неочаквано и неизвестно – три тайни концерта на любими български изпълнители. Кои са те ще разберете, когато ги видите на сцената.

 

Както всяка година ще се играят спектакли и в Градската градина на познатата локация, Виенски павилион. Всеки следобед там ви очаква различно куклено представление за деца, а на 4-ти и 5-ти септември можете да видите нестандартни куклени миниатюри за един зрител – приказки в кутии. Оглеждайте се и по главната улица, където пред стълбите на Каменица ще се играят спектакли от 18:00 ч.

 

Тази година Х-тото издание на фестивалния модул TheatAir излиза от рамките на центъра на града с подкрепата на Община Пловдив. На 1-ви, 2-ри и 3-ти септември ще пренесем фестивала в кварталите Коматево (пред читалище „Иван Вазов – 1931“), Тракия (Парк 2019) и Кършияка (Парк „Рибница“). На откритите сцени може да се насладите на театрални спектакли, клоунада, огнено шоу, театър на сенките. Спектаклите са с начален час 20:00 и 21:00 ч.

 

Голямата изненада за юбилея на фестивала е че за първи път той ще излезе и от града! На 3-ти септември премиерната куклена миниатюра за един зрител на Куклен театър – Пловдив – „Храбрият оловен войник“ – ще бъде представена в гр. Хасково, пред Драматично-куклен театър „Иван Димов“ и в гр. Димитровград в парк „Н. Вапцаров“.

 

Пълната програма на фестивала можете да намерите ТУК.

 

Билети за събитията на основна и открита сцена може да закупите на касата на Кукления театър. За някои от спектаклите вече няма билети.

 

Фестивалът е организиран от СНЦ „МКТФ „Двама са малко – трима са много““ и Държавен куклен театър – Пловдив и се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Община Пловдив и Национален фонд „Култура“ по програма „Едногодишен грант – 2022“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…