Дионисиево шествие ще пренесе жителите и гостите на Пловдив в атмосферата на предстоящата Международна изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2024.

 

Кукери от селата Отец Паисиево и Войнягово, гайдари от ансамбъл „Еподай“ и състав от пловдивския фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще дефилират по улица „Александър Батенберг“ в събота, 17 февруари 2024 г.

 

Всички желаещи могат да се включат в празника, който ще започне в 11.30 ч. от градинката до Римския стадион. Атрактивната трупа ще мине по Главната улица и ще стигне до площад „Стефан Стамболов“, където ще зарадва публиката със специална програма. Там ще бъде разположена и 50-литрова бъчва с вино на изба „Ямантиеви“ за почерпка на пловдивчани и гости на града.

 

Дионисиевото шествие се организира традиционно няколко дни преди старта на ВИНАРИЯ и символично възвестява началото на престижното изложение в Международен панаир Пловдив. ВИНАРИЯ 2024 ще се проведе от 20 до 24 февруари и ще покаже колекции от вина и високоалкохолни напитки на компании от осем държави, както и иновации за индустрията.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…