14-ият Фестивал за улични изкуства 6Fest отправя отворена покана към артистични пространства и бизнеси в Пловдив за включване в градската програма на фестивала от 10 до 12 май 2024 г. Освен традиционната фестивална програма с улични изкуства като цирк, огън, театър и др., тази година 6Fest планира и паралелна градска програма от събития на партньори, активни в културния живот на Пловдив. Предстоящият “Фестивал за улични и градски изкуства 6Fest 2024” е част от Културния календар на Община Пловдив.

 

Ако имате пространство в Пловдив (галерия, ателие, читалище, библиотека, музей, книжарница, арт център, заведение, споделено бизнес пространство и т. н.), до 31 март 2024 г. 6Fest очаква вашите идеи за събития. За да подадете заявка, трябва да попълните Google формуляр с въпроси, наличен и на сайта https://6fest.art, и във Facebook страницата на фестивала https://forms.gle/XsZnL8Amm82bTpjf7.

 

6Fest ще включи в програмата си избраните партньорски събития и ще ги рекламира. Отворената покана не включва финансиране на събитията и осигуряване на екип за провеждането им.

 

6Fest възстановява акцента върху градската култура – първоначалното описателно наименование на фестивала при създаването му през 2017 г. освен 6Fest е “фестивал за градски изкуства и щастие”. При първото си издание в Пловдив в програмата на Европейската столица на културата през 2019 г. 6Fest включи и паралелно събитие – “Нощ на историите”, посветено на истории за град Пловдив.

 

Тази година уличният фестивал 6Fest също предвижда в програмата си ново издание на “Нощ на историите”.

 

Заради очертаващата се по-голяма програма от събития 6Fest обяви, че търси фестивален координатор за Пловдив. Подходящите кандидати са с образование културология, арт мениджмънт, филология, журналистика, маркетинг или ПР, а опитът с арт проекти е предимство, но не е задължителен. Фестивалът събира работни кандидатури до 10 март 2024 г., обявата за работа е публикувана в сайта https://6fest.art/ и Facebook профила на 6Fest.

 

Повече актуална информация за 6Fest е налична във Facebook страницата https://www.facebook.com/6fest.streetart и събитието за предстоящото издание https://www.facebook.com/events/285061127657754/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…