4-ото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest е от 10 до 12 май

 

14-ото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest продължава с мултижанрова улична програма в Пловдив от 10 до 12 май 2024 г. Входът е свободен, а планираната основна фестивална локация е площад „Централен“. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културния календар на града.

 

Откриващото събитие на 10 май (петък) от 20:00 ч. е концертът на „Летящите номади“ (България) – музикално дуо от Даниел (тамбура) и Кристина (даф) Ангелови, чийто стил е етно фюжън фолклор. От 21:00 ч. на 10 май ще гледаме огнено-танцовия спектакъл „Кой съм аз…?“ на пловдивската група „Агни Сатя“, която събира артисти от различни изкуства, посветени на любовта към огъня и танца – огнената артистка и танцьорка Таня Рачева, Деница Гергиникова от танцово студио “Пантарей”, музикантът Звездомир Михалев, актьорът от Държавния куклен театър в Русе Мартин Пашов.

 

11 май (събота) започва с гостуването на цирково-театралната формация „Firebirds“ (Унгария). В 18:00 ч. ни очаква „Steam On!“ – интерактивен уличен спектакъл в стила стиймпънк. Трима артисти от пътуващ цирк се лутат из безкрайния лабиринт на пространството и времето на своя парен велосипед.

 

От 19:00 ч. на 11 май международната циркова компания „Cinco Cabrones“ ще представи спектакъла „Dos Señores“ в духа на уестърна с участието на Хуан Даниел Молина Нюман от Чили и Eder Choquevilca от Перу.

 

От 20:30 ч. на 11 май ще гледаме съвременната танцова миниатюра „Вълни“ на Танцова школа „Dance Home“ (Пловдив). Спектакълът е специално създаден за изданието на 6Fest.

 

Вторият фестивален ден 11 май приключва с огненото представление „Flying Embers“ на унгарците от „Firebirds“ от 21:30 ч. Шоуто съчетава горящи предмети, хореография, жонглиране и акробатика на музикалния фон на барабан на живо.

 

Фестивалната програма на 6Fest за 12 май (неделя) включва две международни циркови участия. В 18:00 ч. Slamproject (Чили) ще представи цирково-театралния моноспектакъл „Coffee Times“. Хуан Даниел Молина Нюман с неговия Slamproject има над 12-годишен опит като артист в различни циркови компании и фестивали в Южна Америка и Европа. От 19:00 ч. ще ни гостува Eder Choquevilca (Перу) с неговия цирков моноспектакъл “Хроники на една мечта”. Едер е цирков артист от Куско, Перу. Спектакълът ще ни отведе на пътуване през времето и пространството до неговите собствени корени.

 

За първи път в Пловдив фестивалът за улични изкуства 6Fest прави и отделна градска програма от 9 до 12 май 2024 г. Партньорските организации и събития на 6Fest тази година са „Нощ на историите“, Капана фест, клуб „Фарго“, Free Plovdiv Tour, Сдружение „Magna Silva“, Neven Design Art, Галерията на ателиетата, Театрална къща "Шарж", фотоизложба „Най-сладка целувка“ (Нюз арт), Пловдивски културен институт, галерия „Лабиринт“, „Вътрешен Глас“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…