До края на септември фондация „Пловдив 2019“ ще представя акценти от най-големите фестивали и събития в града, които превръщат Пловдив за поредна година в притегателна точка за изкуство и културен туризъм в страната. През лятото на 2024 Пловдив отново е фестивална столица на България с най-мащабни за страната инвестиции в култура.

 

Селекцията включва 18 мащабни събития и ключови за града фестивали, станали емблема на Пловдив – Европейска столица на културата.

 

Още през месец май календарът от събития в Пловдив започна с богатата програма в международния фестивал One Dance Festival, който представя за първи път свои копродукции с едни от най-големите имена на съвременния танц в Европа. В края на месеца се проведе музикалният уикенд на шоукейс конференцията SPIKE с участници и публика от цял свят, а съвсем скоро сцената на Античен театър Пловдив се открива с годишния концерт на великолепната Соня Йончева и операта „Тоска“. Месец юни продължава с концерт на Марио Бионди и началото на знаковия фестивал на „Държавна Опера – Пловдив“ – Opera Open, които тази година честват своята 70 годишнина. По това време на хълм Бунарждика се очаква фестивалът за електронна музика – Plovdiv House Festival, а на Стадион Пловдив предстоят два фестивални дни от второто издание на „Франкофоли“ в града.

 

Hills of Rock се завръща с цели три дни през юли, а традиционният за Пловдив Международен фолклорен фестивал звучи до началото на август. Лятното издание на Пловдив Джаз Фест, както и концертът на Gypsy Kings очакваме в първите жарки дни на август, а лятото в Пловдив продължава и през септември, когато празнуваме 10 години Европейска столица на културата! През септември честваме и 10 години заедно с Shake That Хълм, предстои премиерно заглавие от Драматичен театър – Пловдив, рок и метъл фестивалът Music of Ages,, а ул. „Иван Вазов“ ще бъде отново сцена на фестивала „Улица Станционна“.

 

Кампанията „Фестивално Лято Пловдив 2024“ се случва за втора година, визуалната идентичност на материалите е дело на студио „Пункт“, в сайта на „Пловдив 2019“ е изработена специална страница, която дава лесен интерактивен достъп до всички големи събития подкрепени от фондацията.

 

Акценти и новини може да следите в информационните канали на „Пловдив 2019“:

 

https://plovdiv2019.eu

 

https://www.facebook.com/2019plovdiv

 

https://www.instagram.com/plovdiv2019/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…