14-ото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest в Пловдив продължава със специална лятна програма с куклен и импро театър и карнавал на 19, 20 и 21 юли. Входът е свободен. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

 

Програмата започва на 19 юли (петък) от 19:00 ч. със спектакъл “Цирк с марионетки” на младата актриса с артистичен псевдоним Elfira Syncerus (София). Публиката на Виенския павилион в Цар Симеоновата градина ще се пренесе в света на цирка, където ще ни посрещнат забавни и запомнящи се марионетки със свои собствени номера – клоунада, балет с вълшебни нотки, ходене по въже, акробатика.

 

Първата българска професионална трупа за импровизационен театър „ХаХаХа ИмПро“ (София) ще гостува на 6Fest на 20 юли (събота) от 11:00 ч. с импровизационното представление „ХаХаХа на Пейка“. Търсете актьорите на пейка в Цар Симеоновата градина, около Виенския павилион. Представлението се състои от 5-6 кратки скеча с участието и на публиката, която дава идеи за основните сюжети.

 

Специален акцент в лятната програма са двата карнавални парада, създадени по идея на самия фестивал 6Fest. В изпълнението им ще вземат участие актьори от местната театрална формация „Хамелеон“. Първият парад ще бъде на 20 юли от 19:30 ч., а вторият светлинен парад ще бъде след залез в същия ден, от 21:30 ч. Четири причудливи карнавални кукли с височина от близо 4 метра ще дефилират на площад „Централен“.

 

Последното събитие от лятната програма е кукленият спектакъл „Храбрият оловен войник“ на „Камбана Арт“ (София) на 21 юли (неделя) от 11:00 ч. в Цар Симеоновата градина. Формацията е създадена от Екатерина Казакова, куклена актриса и режисьор на повече от 50 постановки. Спектакълът по класическата приказка на Ханс Кристиян Андерсен за храбрия оловен войник и картонената балерина е създаден също под режисурата на Екатерина Казакова, сценографията е на Elfira Syncerus и Мила Дикалова, а музиката е на Надежда Митева.      

 

За актуална информация за програмата на 6Fest следете събитието във Facebook тук: https://www.facebook.com/events/783501557242665.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…