Международният фолклорен фестивал ще завладее сърцата на пловдивската публика с феерия от звуци, музика и танци на древната сцена на Античния театър в седмицата от 29 юли до 2 август (понеделник-петък). Проявата се организира от община Пловдив за 28-ми път и е традиционна част от Културния календар на града.

 

Официалното откриване на Античния театър с участието на всички ансамбли е на 29 юли от 20 часа. На 2 август, отново от 20 часа, е Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.

 

В 28-ия Международен фолклорен фестивал тази година участват: Ансамбъл за народни танци „Мангилик“, Казахстан, Танцова школа „Джирнас” – Рига, Латвия, Фолклорна група „Хора Маре“, Молдова, Културно общество „Димитриe Котурович“, Белград, Сърбия, Танцов ансамбъл „Балатон“, Унгария, Държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“, Грузия.

 

Български домакини са Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – Пловдив, Представителен ансамбъл „Марица“ при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пловдив и Представителен ансамбъл „Войводинци“ при НЧ „Виделина-1928″ с. Войводиново.

 

Във всеки от дните от 17.30 часа ще се състоят дефилета на танцовите трупи по маршрут от „Дом Левски”, по Главната улица до откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов”, където с начален час 18.00 ч. ще има кратки концерти.

 

Концертите на сцената на Античния театър всяка вечер са от 20:00 ч. Всички концерти са с вход свободен, с изключение на концерта на Държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ от Грузия на 1 август, който е с билети.

 

Невероятният грузински държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ ще зарадва българската публика с лятно турне в страната, при това с един от най-върховите си спектакли „Духът на Грузия“ („Spirit of Georgia“). „Духът на Грузия“ ще се играе на Античен театър Пловдив на 1 август 2024 г. Началото е в 20.00 часа.

 

Държавният ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“ е един от най-атрактивните и най-майсторските ансамбли в Грузия. Ръководител на ансамбъла е известния хореограф Бадри Цецхладзе, Народен артист на Грузия. Спектакълът „Духът на Грузия“  един от най-успешните мюзикъли, представяни в Грузия. Разказва за страната, нейната история, легенди, любовта към Бог, към жената, към майката. Българският зрител ще бъде пленен от майсторското преплитане на кавказки сюжети, невероятно зашеметяващи костюми, фантастично осветление и звук.

 

Билетите за „Духът на Грузия“ са на цени от 30 до 60 лева и се продават в цялата мрежа на Ивентим и Грабо.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…