Поради силния интерес към ретроспективната изложба „Лица“ на Иван Чакъров срокът, в който всички желаещи могат да я разгледат, се удължава до 7 май. Творбите на известния живописец, който закръгли 50 години през март, са разположени на първия етаж в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“№15. Художникът представя селекция от творби, които е създавал през различни творчески периоди, като доминират портретите - лицата на най-близките му хора. За творческия си метод авторът споделя:

 

„Живописта в най-чистия й вид винаги ме е вълнувала и продължава да ме вълнува. Винаги си представям картината, която започвам. Тя е в главата ми. В процеса на работа тя се променя малко или пък изцяло и смятам, че това е правилният начин. Вероятно проектът за композицията не трябва да бъде изяснен докрай, за да има възможност за импровизация.“

 

 

Посетителите са добре дошли от 10:00 до 18:00 ч. всеки ден от вторник до неделя, с изключение на Великденските празници, когато Залите няма да работят.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…