Академията връчи и награди на най-добре пердставилите се студенти - ВИДЕО

Преподаватели и студенти, гости от артистичните училища в Пловдив и от бизнес средите изпълниха Залите за временни експозиции на Градската художествена галерия за откриването на Годишната изложба на факултет “ Изобразителни изкуства” на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” - Пловдив.

На нея Академията връчи и награди на най-добре пердставилите се студенти.

Изложбата е част от арт събитията, обединени във фестивала Made at the Academy, представящи творческия потенциал на Академията. Със свои творби участват студенти от всички специалности на факултета: сценография, фотография, графичен дизайн, дизайн на облеклото, мултимедия и виртуална реалност, живопис, графика, скулптура, църковна живопис и стенна живопис. Изложбата беше открита с концерт на Китарен ансамбъл “Академика”, който се завърна от успешно турне във Франция.

“Какво по-добро съжителство между музиканти и художници! Така е било от много години назад, така са се създавали шедьоври”, заяви по време на откриването проф. Тони Шекерджиева - Новак - ректор на АМТИИ. Тя и заместник-ректорът проф. Галина Лардева раздадоха годишните академични награди. Изложбата може да се разгледа до 27 юни. Входът е свободен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…