На 09.09.2021г. на ул. "Магура" №4 в  Arsenal of Art Gallery от 18:30ч. ще се открие изложба на артистите от Cosmoscube, представяща авторско дигитално изкуство, а на 11.09.2021г. от 16:00ч. ще се проведе среща и беседа със самите автори.

Основното, което обединява творбите в изложбата е страстта на артистите към експериментиране с нови медии.

"Physically based" идва от метод на изчисляване на компютърна графика, който позволява физически достоверно пресъздаване на светлина, отражения и материали. Това позволява генериране на фотореалистични изображения на пространства и моменти, които никога не са съществували. Артистите от Cosmoscube си служат с различни дигитални инструменти, но както във всички изкуства най-сложният си остава самата креативност.

Каним ви на среща с физическото проявление на едно безкрайно виртуално изкуство и неговите медии и инструменти, водещи до нови езици."

 

Cosmoscube е българско студио, което се занимава с архитектурни визуализации от началото на 2015 г. Партнира си както с български архитектурни студиа, така и с някои от най-големите световни архитектурни студиа като Zaha Hadid Architects, Snohetta, MVRDV, Benoy и други. Основният офис на Cosmoscube се намира в София, а от 2018 г. има и антена в Пловдив.

 

Снимка на корицата: Water Lilly, BACA Architects

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…