Посолството на Азербайджан има удоволствието да ви покани на откриване на изложба на открито под надслов „Република Азербайджан: страна на древна култура и богати традиции“, което ще се състои на 9-ми ноември 2021 г. , вторник, в 12.00 ч. пред емблематичното здание  на БНБ на малката Главна /ул. „Райко Даскалов”/.

 

Изложбата има за цел да запознае жителите на град Пловдив с красивата природа, великолепните пейзажи, древната култура и богатите традиции на Република Азербайджан.

 

Тя представя забележителни места, дълбоките корени на мултикултурализъм, както и исторически паметници и съвременна архитектура на Азербайджан.

 

Азербайджан е най-голямата държава, установена в прегръдките на богатото на петрол Каспийско море в Южен Кавказ. Колоритна страна, намираща се на границата между Европа и Азия, в нея се преплитат европейската и азиатската култури.

 

Богатата ѝ история е една от основните характеристики на страната. Процъфтяващите космополитни градове, живописните пейзажи, несравнимата култура и гордата архитектура превърнаха Азербайджан в привлекателна туристическа дестинация. Азербайджан обгръща с едно докосване както автентична и традиционна култура, така и ускорената модернизация, повлияна от съвремието.

 

Всеки сезон в Азербайджан има своя уникална красота и чар. В страната има 9 климатични зони. Това се дължи на влиянието на Каспийско море и верижните кавказки планини.

 

Днес Азербайджан е една съвременна процъфтяваща държава, която внимателно съхранява своите ценности и история.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…