Тази година в нея се включват 80 творци, които ще покажат 120 творби

 

„Изтощени от тежки пандемични, политически и военни кризи, връхлетели в живота ни, неистово душата си пожелава мир, хармония и благоденствие. Дружество на пловдивските художници отново като живителна сила ще внесе с творбите си пролет, надежда и радост от предстоящото Христово възкресение - величаво и спасително. В изложбената зала „2019“ освободете стреса и помилвайте угнетените си души с красота, съвършенство, цветове и послания“.

 

С този апел председателят на Дружество на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева кани любителите на изобразителното изкуство на изложбата „Цветове“. По традиция в началото на пролетта и навечерието на големите християнски празници Цветница и Великден, ДПХ организира своята обща изложба „Цветове“, като тази година със свои творби, 120 на брой – живопис, скулптура, форми и графика, ще се представят 80 творци - както утвърдени имена, така и млади автори.

 

Откриването е на 5 април, вторник, от 17 до 19 часа в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32 .

 

Пъстрата предвеликденска изложба, в която се представят членовете на най-старото дружество на художници в България, очаква почитателите на изобразителното изкуство да зарадват сетивата и душите си с цветове и духовни послания в тези тревожни времена.

 

Изложбата е с вход свободен и може да бъде разгледана до 8 май.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…