В красивата обстановка на къщата на "Верен Стамболян" днес в 17 часа е откриването на изложба с 21 произведения на талантливи млади художници, участници в Международния конкурс "Орфееви таланти" - Пловдив, 2022.  Събитието е първо от програмата на конкурса и ще бъде открито от проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак -ректор на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев"  и проф. д-р Галина Лардева - заместник-ректор по научноизследователска и художественотворческа дейност, Катедра "Изящни изкуства".
 
Конкурсът е част от Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби, което дава възможност на голяма част от участниците в конкурса да получат едногодишни и еднократни парични стипендии от държавния бюджет, чрез Министерство на културата.
 
Освен талантливите художници, публиката ще чуе изпълнения на изявени студенти, възпитаници на Академията, както и на най-новата академична фолклорна формация "Чародейки", с диригент д-р Николай Гурбанов, който е и директор на Международния конкурс.
 
Изложбата в къщата на "Верен Стамболян" може да бъде разгледана до 17 юли, когато отново в 17:00 ч. ще се състои и официалното награждаване на лауреатите в раздел "Изобразително изкуство" на "Орфееви таланти".
 
Прочетете още в podtepeto.com
 
 
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…