Институт Лист -Унгарски културен институт в София кани пловдивчани и гости на града на изложба със заглавие „Устойчива мода и дизайн в страните на Вишеградската четворка”, която ще бъде експонирана в Къща Хиндлиян.
 Официалното откриване ще се състои на 12 октомври 2022 г. (сряда) от 18:00 ч. в Къща Хиндлиян - Пловдив, ул. „Артин Гидиков” №4.

Експозицията представя 10 устойчиви модни и дизайнерски марки от страните на Вишеградската група: Чехия, Унгария, Полша и Словакия. Те са се нагърбили със задачата да проектират и произвеждат продуктите си в съответствие с идеята за устойчивост: използват естествени материали, търсят екологични и иновативни алтернативи, използват рециклирани и/или преработени материали, работят на местно ниво и се опитват да постигнат безотпадъчно производство с фокус и върху социалното въздействие.

Изложбата се организира от Институт Лист - Унгарски културен институт София по повод Унгарското председателство на Вишеградската група през 2021/2022 г.. Партньори са Чешки център София, Полски институт в София и

Посолството на Словакия в София, със съдействието на Фестивал „Мелба“. Любезен домакин на събитието е Общински институт „Старинен Пловдив”.

„Унгарската“ част от изложбата се осъществява с помощта на Агенция „Унгарска мода и дизайн“ (HFDA), сформирана през 2018 г. с цел да предоставя ефективна и структурирана подкрепа за всеки участник в сферата на модата и дизайна в основни стратегически направления – специализирана координация, подобряване на достъпността и пазарните възможности на унгарските продукти, развиване на образованието и производството.
Изложбата може да бъде посетена до 21-ви октомври. Входът е свободен, работно време от 9:30 до 18:00 ч. (понеделник - почивен ден).Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…