Вижте оригиналните илюстрации на Тананик, У Фу, Чир, Юнашка фланелка, Драги ми господине, Онова нещо и цялото приключенско ято в Пловдив

"Ние, врабчетата", излязла за първи път през 1968 година, е най-познатата детска книга на големия български писател Йордан Радичков, която успява да спечели любовта на читатели от целия свят. Малцина обаче са обърнали внимание на факта, че книгата е с илюстрации на самия автор. Всеки от героите Тананик, У Фу, Чир, Юнашка фланелка, Драги ми господине, Онова нещо и цялото приключенско ято буквално са родени от перото на твореца на думи и картини.

От днес пловдивчани и гостите на града могат да се запознаят с тях от първо лице. Оригиналните илюстрации на "Ние, врабчетата", както и други, които никога до този момент не са показвани пред широката публика, могат да бъдат видени в галерия PUNKT, на ъгъла на улиците "Ген. Гурко" и "Отец Паисий".

"Ако искате и вие да сънувате летящи сънища, опитайте. На човек и без това му се случва много рядко да хвърчи, та да си навакса повече хвърчене, той би трябвало да се научи да заспива с тананикане.
Опитайте и ще видите, че ви говоря самата истина: тананик, тананик, тана-та-наник!" 
– "Тананик – Ние, врабчетата"

Изложбата бе открита в събота по обяд, в рамките на започналия преди два дни Месец на Радичков в Пловдив.

310 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…