Изложбените пространства „Капана“ и "2019" ще отворят отново в първата седмица на февруари, след освежаване

Таня Грозданова

Галерия „Капана“, на ул. „Райко Даскалов“ № 29 и изложбена зала „2019“, на ул. „Гладстон“ № 32 са затворени за посещения, разбра Под тепето. Оказа се, че това е така, тъй като в двете галерии се извършат ремонтни дейности, обясниха за медията ни от Грдска художествена галерия - Пловдив.

Става дума за лек ремонт, предимно боядисване, уточни директорът на ГХГ Красимир Линков.

"Капана" има нужда от боядисване, "2019" - също. Заради изключително наситения им афиш от 2019-та досега не е имало ретуш по стените след изложби. Освежителни намеси е имало, но цялостен ремонт на стените, основно в тези две нови пространства - не. Стените са зацапани при изложбите, което е неизбежно. На пръв поглед ремонтът изглежда лек, но няма просто само да боядисваме. Необходимо е почистване, шлайфане, китване и пребоядисване", разказа директорът.

По думите му, тези дейности са внимателно планирани в първите седмици на новата година и за целта не са вземали заявки, за да са готови галериите в активния сезон.

Още в началото на февруари те ще приемат нови експозиции.

Изложбената зала на „Гладстон“ ще отвори врати отново на 3 февруари, когато ще бъде представена изложбата „Митове и легенди“ от колекцията на Художествена галерия - Стара Загора. Тя съдържа избрани произведения живопис от художници от България, Румъния, Гърция и Турция, награждавани в Балканското квадринале „Митовете и легендите на моя народ“ (Стара Загора, 2004 – 2020).

Новият изложбен афиш в галерия „Капана“ стартира на 7 февруари със самостоятелна изложба на сценографа Кънчо Касабов.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…