Експозицията „Хора и паметници" е посветено на 145-та годишнина от Освобождението на България

На 31.03.2023 г. (петък) от 11:00 часа в експозиция „Българско Възраждане” на Регионален исторически музей – Пловдив на ул. „Цанко Лавренов” 1 в Старинен Пловдив ще бъде открита изложбата „Хора и паметници. Руско-турската война 1877-1878 година”.
Проектът се реализира от сдружение „Памет 1877-1878“, а събитието е посветено на 145-та годишнина от Освобождението на България, която отбелязахме на 3 март. Изложбата се състои от 12 табла, които представят монументите, посветени на войниците от Руската армия, жертвали живота си за свободата на България, както и на българите, които се грижат за тези паметници.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…