Тазгодишната обща пролетна изложба на Дружеството на пловдивските художници „Цветове" ще бъде открита на 4 април, вторник, от 18 часа в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ 32. В нея по традиция се включват десетки утвърдени артисти и млади автори с произведения на живописта, скулптурата, графиката, N формите.

 

 „Отново сме пред чудото на Христовото възкресение, пред саможертвата на сина Божи за нашето спасение. Не ни отмина и тази година без напрежение и страдание от войната в близост, от трудностите за оцеляване – финансови и психологически. И сякаш навреме идва като спасение този величав и радостен миг за християните в синхрон със събуждащата се пролет, надежда и вяра, че животът ни ще се върне към доброто. Мир, хармония и благоденствие са посланията на художниците от Дружество на пловдивските художници, чиито творби обгръщат с любов и  пролетна радост от предстоящото Божествено чудо, публиката и почитателите н изкуството“, сподели по повод изложбата председателят на ДПХ Снежана Фурнаджиева.

 

Експозицията може да се разгледа до 7 май. Входът е свободен.

 

Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 г.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…