Фотоизложбата „Визия, разказ, докосване“ – Една разказана приказка от майстор Стоян Маринов Стоянов представя богатата история и значението на забрадките и техните уникални символи

               

Регионална занаятчийска камара – Пловдив кани пловдивчани и гости на града на изложбата „Визия, разказ, докосване“ - едно уникално пътешествие през времето, в което ще видим богатството на българските традиции и изкуство на забраждането.

Откриването на изложбата е на 19 април 2023г. от 18.00 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Входът е свободен!

Куратор на изложбата е майстор Стоян Маринов Стоянов. В демонстрациите на забраждането ще участват красивите танцьорки от Фолклорен ансамбъл “Тракия”.

Фотоизложбата „Визия, разказ, докосване“ – Една разказана приказка от майстор Стоян Маринов Стоянов представя богатата история и значението на забрадките и техните уникални символи. Забрадките са важна част от българската култура и традиции и ни дават представа за уменията на майсторите, които са работили по изработката им. Традициите и красотата на забраждането и съхранените до днес автентични аксесоари от различните етнографски региони, оживяват във фотографски образ, благодарение на талантливия екип на фотостудио „Тотем“ и на очарователните момичета от  ФА „Тракия“ – Пловдив.

Регионална занаятчийска камара – Пловдив благодари на екипа на Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО в България, за безценната подкрепа за създаването и представянето на фотоизложбата и съпътстващия я двуезичен каталог.

Проектът „Занаятите - наследство и бъдеще“ на РЗК - Пловдив се финансира по програма „Възстановяване и развитие на частните културни организации“ и се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…