През 1996 г. пловдивският художник Георги Терзиев прави първата си самостоятелна изложба, която е представена в Регионален етнографски музей – Пловдив. Оттогава са минали повече от 25 години, през които авторът не спира да твори и да радва духовете на пловдивската публика с великолепни акварели. Георги Терзиев рисува с характерен стил и прецизна акварелна техника.

 

Най-новата изложба на художника е вдъхновена от пътешествията му по света. Този път Георги Терзиев ни представя своите „Акварели от свети места от света и у нас“. Всяко свято място има своята специфика, история и е част от духовния бит на хората. Въпреки своите различия като вероизповедания, всички те носят едно послание – единството на Всемогъщия. Чрез живота в своето си многообразие, всъщност, всичко е ЕДНО – различията са на повърхността. Посланието на художника е именно чрез различните нюанси, като църкви, джамии, храмове и пр., да се схване и възприеме Великото Единство!

 

Откриването на изложбата ще бъде на 2 май 2023 г. от 18:00 ч. в големия салон на първия етаж на Регионален етнографски музей – Пловдив. Изложбата ще продължи до 16 май 2023 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…