Майската програма на Градската художествена галерия  е наситена с откриване на изложби и възможности за безплатни посещения:

 

На 10 май от 16 часа в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ ще се открие 27-та Представителна годишна изложба на ученици от СУ “Черноризец Храбър“, която се посвещава на 45-та годишнина на училището. Изложбата продължава до 30 май.

 

На 11 май от 18:00 ч. в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32 ще бъде открита ретроспективната изложба „Душата ми в храма“ на големия български художник Вълчан Петров. Тя ще продължи до 30 май.

 

На 13 май (събота) се провежда Европейската нощ на музеите. Градската галерия се включва в нея с пет свои сгради, които ще имат удължено работно време:

 

От 18 до 21 часа безплатно ще могат да се разгледат:

  • Постоянна експозиция на ул. „Съборна“ №14,А, в която от 18:30 ч. ще има и концерт на Камерен хор „Иван Спасов“ с вход свободен.
  • Постоянна експозиция „Икони“, ул. „Съборна“ №22.
  • Авторските изложби в галерия „Капана“, в Зала „2019“ и Залите за временни експозиции

 

С вход свободен ще работят всички сгради на Градската галерия на 18 май – Международен ден на музеите.

 

С безплатен достъп за посетителите ще бъде и изложбата на Факултет „Изобразителни изкуства“ на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“(проект „Made at the Academy 2023“) в Залите за временни експозиции.

 

Тя се открива на 19 май от 18:00 часа и продължава до 4 юни на  ул. „Съборна“ № 14, а.

 

 

На 24 май всички ученици и студенти ще могат безплатно да посетят между 10:00 и 18:00 ч. индивидуалните или колективни авторски изложби, както и да разгледат голямата Постоянна експозиция и Иконната сбирка в Стария град.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…