Голямата ретроспективна изложба на Николай Няголов препълни Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ с почитатели, колеги и ученици на известния художник. Той отбелязва „един съществен цикъл от своя живот“ (60 години) и би искал публиката да не търси конкретика в годините, етапите, местата в картините му. А те впечатляват с разработваните във времето теми, както и с формирането на стила му в постепенния преход към абстрактната живопис.

 

Нестандартно изложбата беше открита от лекар – дългогодишен приятел и почитател на автора. Д-р Борислав Иванов апелира да се вгледаме в пътя, по който върви Николай Няголов, а не в датите. Защото 60 няма отношение към младежкия дух и енергия на пловдивския творец.

 

Художникът беше поздравен от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

 

Изложбата „ПО ПЪТЯ“ може да се види до 26 ноември 2023 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…