Галерия „Възраждане“  представя изложба живопис „Красиви създания“ на Николай Ангелов – Гари. Тя се открива на 21.11.2023 г., вторник, от 18:00 часа.

 

„Изложбата е посветена на жената в различни нейни превъплъщения. Тя е Ева – изкушаваща, тя е русалка или балерина, тя е победителка на кон. Красивите образи насищат картините с изящество, очарование и поетичност. Има и ангелски посещения, за да се докоснем, все пак, и до небето. Морето се усеща често в творбите, макар и умалено до вода в домашни условия.

От цялата експозиция лъха чаровната естетика на художника„, разказва галеристката Краси Алексиева.

 

Николай Ангелов – Гари е роден през 1978 г. Завършил е ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ специалност „Скулптура“ и „Графика и графични комуникации“ в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

 

Има осъществени 26 самостоятелни низложби. Проектирал е и изпълнил над 18 проекта за стенописи на манастири, църкви и храмове.

 

Художникът е носител на многобройни награди, сред които „Художник на десетилетието“ в галерия „Ларго“ Варна, награда на Ректора на Шуменския университет, Голяма награда „Златният Езоп“ на XXII Международно биенале на хумора и сатирата – Габрово и Нграда на СБХ за млад автор на биенале „Приятели на морето“ – Бургас.

 

Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, през следващите три седмици – до 11.12.2023 г. както и в сайта на галерията.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…