Самостоятелната изложба „Българската природа“ на художника Калин Ангелов ще бъде открита на 05.03.2024 г, от 18.00 ч., в Галерия „Пловдив“, ул. „Авксентий Велешки“ 20.

 

Живописта е необятна и неизмерима територия, в което място намират всякакъв диапазон от творчески търсения – от реалистичното пресъздаване на натурата, до абстрактни и концептуални изяви. Всеки творец създава сам своето място в изкуството на нашето време и всички заедно създаваме цялостната картина на своето съвремемие.

 

За автора:

 

Калин Ангелов е завършил „Живопис“ във ВУ „Св. св. Кирил и Методий“, при професор Николай Русчуклиев, има над 38 самостоятелни изложби, множество участия в общи и групови изяви в страната и чужбина. Негови платна са собственост на галерии, държавни учреждения, колекционери от България, САЩ, Русия, Канада, Гърция, Австрия, Франция, Англия, Италия, Чехия и

др.

 

Рисува живопис на свободна практика в жанровете: портрет, автопортрет, жанрова живопис, пейзаж, морски пейзаж и натюрморт. Живописта му е реалистична и стъпва върху традициите на класическото българско и световно изкуство, на импресионизма и постимпресионизма, като пресъздава природата по специфичен и неподражаем начин. Тя е наситена с ярки и свежи цветове и множество неповторими нюанси, със сложна и много богата фактура, силна енергия и жизненост, светлина, дълбоки чувства, психология и одухотвореност. Всичко това е подчинено на една строго премислена и логична композиция, перспектива и цветова гама на основата на професионалните академични познания. Рисува своите картини от натура в България: градовете Пловдив, София, Ямбол, Велико Търново, Варна, Обзор, Несебър, Бургас, Китен; в Русия: Санкт Петербург и в Гърция: Атина, Мистра, Кератея, Порто Рафти, остров Калимнос и други.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…