На 25 юни (вторник) Арт клуб и Галерия Савов открива изложбата „Полет на сърцето“ с живописни творби на Адриана Чешмеджиева.

 

Ще бъде представена пред аудиторията и първата ѝ стихосбирка „Късен размисъл“. Откриването е от 18.30 часа в двора на галерията на ул. „Гладстон“ 68.

 

Адриана Чешмеджиева е лекар и професионалната ѝ кариера стартира в „Детското отделение“ на болницата в Карлово през 1994 г. От години живее в Пловдив и работи в ДКЦ 5. За себе си разказва, че от дете е мечтаела да завърши изобразително изкуство, но с намесата на родителите си се впуска в медицината. Работата ѝ като педиатър е много ангажираща и отговорна, но е сигурна че рисуването я зарежда. Рисува нощем.

 

Първата нейна изява като художник е в Пловдив през 2020 година. До момента има няколко самостоятелни и съвместни изложби.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…