Откриването на изложбата „ОБРАЗЪТ КАТО ПРЕЖИВЯВАНЕ“ ще се състои на 09.07.2024 г. в галерия „Пловдив“, ул. „Авксентий Велешки“ 20 /Общински съвет/. 

 

ОБРАЗЪТ КАТО ПРЕЖИВЯВАНЕ

 

Заобикалящият ни свят обзема полезрението на художника и създава специфичен образ в него. Външното и вътрешното са в симбиоза. Рефлексията материализира видимото в изкуство, филтрирайки го през душевността на автора.

 

Роденият образ не е копие на видяното, а сътворение на изживяното. Проекцията няма реалността на първообраза. Тя е форма, създадена в и от чувствителността на артиста, която обитава до своята поява като художествен акт.

 

Автор: Минчо Панайотов

 

В изложбата участват 38 автора, членове на ДПХ и външни гости. Представена е живопис, графика, скулптура, рисунка, N форми. Резултатът е разнообразие на изразни средства при представяне на темата: от класически прийоми при изграждане на образа, до използването на експресивните възможности на материали като боя, метал, дърво. От деликатни, нюансирани изображения, до категоричен и монументален като форма изказ. 

 

Изложбата ще продължи до края на август. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…