Самостоятелна изложба живопис и графика на художника и преподавател в Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ ще бъде открита на 24 юли т.г. в новата зала на Дружеството на пловдивските художници от в 19 часа.

Експозицията обединява 56 творби, правени в определен период от време, замислени са да бъдат едно цяло като въздействие, пластично търсене и състояние, въпреки разнообразните изразни средства. Те са свързани в една обща идея, въплъщаващи общо и цялостно внушение – концепцията на изложбата е такава, каквато е всяка отделна творба от нея – плътност, архитектоника, синтез, наситена изразна сила, сгъстена атмосфера, дълбочина на изживяването.  

Изложбата ще бъде представена от брат му – художника Тодор Панайотов. Тя може да бъде видяна до 17.08.2024 г. в Галерия „ДПХ“, бул. „Цар Борис III Обединител“153.

Панайот Панайотов е завършил Националната художествена академия в София. Работи в жанровете живопис, графика, графичен дизайн, илюстрация, калиграфия. Има 9-годишен опит като хоноруван преподавател по графичен дизайн и конструктивна перспектива в Пловдивския университет. В момента преподава в Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“. Преподавател е и в програмата „Графичен дизайн“ на Модерна академия на изкуствата „Синдикат“.

Панайот Панайотов има богат опит като графичен дизайнер, включително на някои от популярните вестници на Пловдив. Член е на Управителния съвет на Дружеството на пловдивските художници. През тази година става член на СБХ.

 

Творецът има над 20 участия в общи и самостоятелни изложби в страната и чужбина. Негови творби са притежание на галерии и частни колекции в България, Норвегия, Германия, Франция, Русия, Дания, Испания, Турция и други страни.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…