Print this page

На 12.06.2014г. от 11.00 ч. в ОУ "Алеко Константинов", гр. Пловдив ще се състои официално откриване на стенопис "Дървото на живота", дело на Иванка Ботева - ученичка от 12ти клас в НХГ "Цанко Лавренов", гр. Пловдив.

През учебната 2013 - 2014г. ОУ "Алеко Константинов" работи по проект "Младежка академия "Творчески искри"" съвместно с фондация "Огънят на Орфей" и още 7 училища от Пловдив и региона. В хода на проекта се роди идеята за съвместен проект между ОУ "Алеко Константинов" и художествената гимназия в гр. Пловдив - "Деца рисуват за деца". По този нов проект ОУ "Алеко Константинов" осигурява база, материали и консумативи за изява на випускниците на НХГ "Цанко Лавренов".

Интересът е голям, защото пред очите на учениците се създават фрески и се формира ново отношение към изкуството и творчеството. 

На откриването ще присъстват представители на Община Пловдив, РИО Пловдив, фондация "Огънят на Орфей" и на училищното настоятелство на ОУ "Алеко Константинов".

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…