Филмът „Кучкар” е първата прожекция в дневната програма на София Филм Фест в Пловдив днес. Италианското предложение за “Оскар” грабна и статуетка в Кан за най-добър актьор на Марчело Фонте, както и “Кучешка палма” за всички кучета, участвали във филма. Ще можете да го гледате в Лъки Дом на киното в 18.30ч. Действието в Кучкар се развива в италианско предградие някъде между града и дивата природа. Марчело, дребен и внимателен фризьор на кучета, се оказва в ситуация, в която е подчинен на Симоне – бивш боксьор, който тероризира целия квартал. В опит да възстанови достойнството си, Марчело ще предприеме неочаквани действия за отмъщение.

В 20.30 часа пък почитателите на Фатих Акин (“Срещу стената”, “Музиката на Истанбул”, “Сбогом, Берлин”, “Храна за душата”, “Без милост”) могат да гледат новия му, силно провокативен филм “Златната ръкавица”. Той е създаден по роман бестселър и проследява истинската история на Фриц Хонка – физически и психически увреден сериен убиец, който убива жени в квартал в Хамбург между 1970 и 1975 г. Хонка избира жертвите си в бар на име Zum Goldenen Handschuh („Златната ръкавица“), където често е посетител. Пред Variety Акин споделя, че въпросният сериен убиец е живял само на няколко преки от улицата, на която самият режисьор е израснал.

София Филм Фест в Пловдив се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Онлайн билети можете да откриете на www.boxoffice.bg или на касата в Lucky Дом на киното.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…